31 C
Šentjur pri Celju
17/07/2024
sentjur.net

Tradicionalni mednarodni turnir v balinanju

Šentjur, 30. 9. 2023 – V sklopu prireditev ob prazniku občine Šentjur je Balinarsko društvo (BD) Šentjur organiziralo tradicionalni mednarodni turnir v balinanju. Sodelovale so ekipe: Otok Međimurje (HR), Štore, Grobelno, Rogaška, Gorica in domača ekipa Šentjur. Na začetku je zbrane balinarje pozdravila Silva Koželj, podžupanja občine Šentjur. »Zelo sem ponosna, da se turnirjev udeležujejo tudi društva iz sosednje Hrvaške. Tako je danes med nami ekipa BK Otok. Vsem želim veliko balinarske sreče in prijetno bivanje v Ipavčevem mestu Šentjur.« Balinarje sta pozdravila tudi Simon Mulej, predsednik BD Šentjur, in Radovan Šavor, vodja domače ekipe.

V zelo enakovredni igri vseh ekip so se v finale uvrstile ekipe: za prvo mesto sta se pomerili ekipi Otok in Rogaška ter za tretje mesto ekipa Grobelnega proti ekipi Štor. Sledilo je zelo veliko presenečenje, saj je ekipa Otoka premagala favorizirano ekipo Rogaške. Tako je ekipa Otoka osvojila prvič prvo mesto od vseh turnirjev do sedaj. Veselje je bilo nepopisno. Drugo mesto je osvojila Rogaška, tretje mesto Grobelno in četrto ekipa Štore. Prve tri ekipe so prejele medalje in pokale. Pokal je prejela tudi domačinka Dragica Kuhar za osvojeno prvo mesto v natančnem bližanju v krog. Predsednik Simon Mulej pa se je zahvalil tudi Občini Šentjur in ostalim sponzorjem. (Milenka Blažević)

Sorodne novice

Memorialni balinarski turnir Rudija Poša

Jure Godler

Balinarsko društvo Grobelno odlično organiziralo turnir

Milenka Blažević

Pomerili so se v odbojki na mivki

Tjaša Ferlež

Že tretji memorial Himč & Seba

Tjaša Ferlež

Grobelčani v družbi najboljših

Milenka Blažević

Grobelčani prvi na turnirju v Rogaški Slatini  

Milenka Blažević
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več