16.5 C
Šentjur pri Celju
27/09/2021
sentjur.net

Trendi in novosti avto-moto-transportne industrije od 9. do 12. maja na celjskem sejmišču

Bliža se datum, ko bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji avtomobilizma. Na celjskem sejmišču bo med 9. in 12. majem svoja vrata zopet odprl bienalni trojček  sejmov Avto in vzdrževanje, Gospodarska vozila in logistika ter Moto boom. Sejmi so ena redkih priložnosti, da se strokovna javnost ter seveda ostali obiskovalci in ljubitelji jeklenih konjičkov spoznajo z zadnjimi novostmi in aktualnimi temami.

Aktualna problematika cestnega prevozništva in avtovleke

OZS-jeva Sekcija za promet in Združenje za promet pri GZS bodo prvi sejemski dan naslavljali aktualno problematiko slovenskih cestnih prevoznikov.

V ta namen pripravljajo strokovni posvet, kjer bodo spregovorili o pomanjkanju voznikov in dolgotrajnih postopkih pridobitve delovnih dovoljenj za voznike, dolgih čakalnih dobah za prevoznike na mejnih prehodih, razvoju intermodalnih logističnih centrov, malih logističnih centrov in varovanih parkirišč ter uvrstitvi cestnega transporta in logistike kot strateške gospodarske panoge.

Skozi Dan avtovlek vas bo popeljala Sekcija avtoserviserjev. Predstavili bodo pravila, ki jih je potrebno upoštevati, pojasnili, kako se avtovleka razlikuje od prevoza blaga, kakšne so obveznosti avtovleke ter kdo je odgovoren za dogajanje na prizorišču nesreče. Ob pomoči gasilcev, policije in različnih ministrstev pa bodo poskrbeli za praktični prikaz.

Pestro obsejemsko dogajanje

V sklopu sejma gospodarskih vozil in logistike že 14. leto zapored poteka izbor za slovensko gospodarsko vozilo leta. Zmagovalci v kategorijah Tovornjak leta, Avtobus leta, Dostavnik leta in tokrat prvič Električno gospodarsko vozilo leta bodo razglašeni na slovesni prireditvi v četrtek, 9. maja 2019. 

Skozi Dan avtovlek vas bo popeljala Sekcija avtoserviserjev, na razstavnem prostoru Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Celje pa bo potekala predstavitev in praktični prikaz poklicev avtoserviser, avtokaroserist, avtoservisni tehnik in logistični tehnik.

Poskrbeli bodo za številne atrakcije.

Za navdušence nad zloščeno pločevino in glasnimi motorji bodo poskrbele tudi številne atrakcije. V atriju sejmišča bo namreč potekal Quad freestayle show z Alešem Rozmanom, edinim Evropejcem, ki si štirikolesnik upa prisiliti v salto nazaj. Da bo kri po žilah tekla še hitreje, pa se bo Alešu pridružil Italijan Fillippo Rossetto. Udeležili se boste lahko tudi razstave najlepših predelanih motorjev, željne zabave, pa bodo Šoferske mačke izzvale na različna spretnostna tekmovanja v potiskanju gum. 

(Promocijski prispevek)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več