17.1 C
Šentjur
17/09/2019
sentjur.net

Tretja Kračarijada se je selila v Šentvid pri Planini

Šentvid pri Planini, 21. 5. 2016 – Lahko rečemo, da je Kračarijada postala tradicionalna prireditev, saj so jo tokrat izvedli že tretjič. Spremenili pa so tudi lokacijo prireditve s planinskega trga na prostor pred Kulturnim domom v Šentvidu pri Planini. “Lokacijo smo zamenjali zaradi želje po tem, da bo zvečer več dogajanja,” nam je zaupal glavni pobudnik in organizator dogodka Roman Planko, šef Gostišča Montpariz. Tako so se zavoarovali, tudi v primeru dežja ali mraza, da se lahko druščina zvečer predstavi v sam kulturni dom.

Na Kračarijado 2016 se je prijavilo šest ekip. “Je malo upada, saj je ob tako lepem vremenu, kot ga imamo, bilo kar nekaj odpovedi udeležbe, tik pred zdajci,” je dodal Planko. Prijavile so se: ekipa Frenka Koželja, ki je lansko leto zmagala, ekipa PGD Planina, ekipa Mlakar iz Šentjurja, ekipi iz Vejic in Planine ter šesta prijavljena ekipa članov doma iz Kalobje in Planine. Za drugo leto pa računajo na več ekip. Komisija, ki je ocenjevala krače, spečene v saču, je zasedala dobro uro. Sledila je razglasitev najboljših. Predsednik komisije je bil Branko Uduč, drugi član je kuharski strokovnjak iz Rimskih toplic ter lokalni fantje. “Tadicijo pa bomo nadaljevali tudi drugo leto,” je bil odločen glavni organizator. Naslov zmagovalne ekipe Kračarijade 2016 je na koncu osvojila ekipa Mlakarjevih iz Šentjurja. Skupaj z ostalimi obiskovalci in lokalno glasbeno skupino pa so na Šentvidu rajali še dolgo v noč. (Jure Godler)

Sorodne novice

Prejeli smo: Spomnili so se osvoboditve Planine

Jure Godler

Odprt težko pričakovan odsek državne ceste

Jure Godler

Na mladih Zarja stoji že 110 let

Majda Rezec

Grajska in rajska Planina v sliki

Jure Godler

Zaradi suše slaba gobarska bera

Jure Godler

Čistilna naprava za čistejše okolje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več