10.6 C
Šentjur pri Celju
11/04/2021
sentjur.net

Triindvajsetič prehodili poti (domače) krajevne skupnosti

Gorica pri Slivnici, 2. maj 2019 – Ne le kot tradicijo, ampak skoraj kot obveznost številni pohodniki dojemajo tradicionalni drugomajski pohod po obronkih Krajevne skupnosti Gorica pri Slivnici. Letošnjega, že 23. po vrsti, je na praznično jutro pričakalo sončno vreme, ki je privabilo še nekaj dodatnih pohodnikov.

Predsednik PD Slivnica pri Celju, Silvo Užmah, je zbranim v uvodu predstavil traso 13-kilometrskega pohoda. Ker je domačo KS težko prehoditi po še “neuhojenih” poteh, organizatorji zadnja leta večkrat poskrbijo za kratek skok v katero od sosednjih krajevnih skupnosti. Letos je planince od izhodiščne točke izpred goriškega kulturnega doma pot vodila mimo cerkve Sv. Urbana ter preko ceste Kozjanskega odreda na Kalobje. Po spustu v dolino je pot vodila še na Slivnico pri Celju, od koder se je 70-glava skupina vseh generacij podala nazaj proti izhodišču, kjer so pohod sklenili ob nesporni kraljici planinske kulinarike – joti.

(ViP)

Sorodne novice

Zakrament Sv. Duha prejeli tudi na Slivnici in na Prevorju

Majda Rezec

“Slomškovi častilci” z lučkami na pohod

Tjaša Ferlež

Romali k Mariji na Kalobje

Jure Godler

Folklorniki iz Šentjurja na pohod

Tjaša Ferlež

PGD Ponikva: S Ponikve peš na Kebelj

Tjaša Ferlež

#koronaintervju št. 21 – Dominik Gračner, gledališki igralec

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več