17.2 C
Šentjur
23/10/2019
sentjur.net

Triindvajsetič prehodili poti (domače) krajevne skupnosti

Gorica pri Slivnici, 2. maj 2019 – Ne le kot tradicijo, ampak skoraj kot obveznost številni pohodniki dojemajo tradicionalni drugomajski pohod po obronkih Krajevne skupnosti Gorica pri Slivnici. Letošnjega, že 23. po vrsti, je na praznično jutro pričakalo sončno vreme, ki je privabilo še nekaj dodatnih pohodnikov.

Predsednik PD Slivnica pri Celju, Silvo Užmah, je zbranim v uvodu predstavil traso 13-kilometrskega pohoda. Ker je domačo KS težko prehoditi po še “neuhojenih” poteh, organizatorji zadnja leta večkrat poskrbijo za kratek skok v katero od sosednjih krajevnih skupnosti. Letos je planince od izhodiščne točke izpred goriškega kulturnega doma pot vodila mimo cerkve Sv. Urbana ter preko ceste Kozjanskega odreda na Kalobje. Po spustu v dolino je pot vodila še na Slivnico pri Celju, od koder se je 70-glava skupina vseh generacij podala nazaj proti izhodišču, kjer so pohod sklenili ob nesporni kraljici planinske kulinarike – joti.

(ViP)

Sorodne novice

Prejeli smo: Pohod po obronkih naše občine

Jure Godler

Novo vozilo dar gasilcem in celotnemu kraju

ViP

44. Pohod po KS Ponikva

Tjaša Ferlež

Poezija od Kalobja do Zlateč

Jure Godler

Osmica na Svetem Štefanu

Jure Godler

Razpršeno in mokro na Stolp ljubezni

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več