11.8 C
Šentjur pri Celju
07/04/2020
sentjur.net

Tudi 7 de’ci na območni reviji

Šoštanj, 18. 5. 2019 – Še lansko leto je na območnem srečanju malih vokalnih skupin v Šentjurju zapelo kar šest domačih skupin. Letos pa so se organizatorju – območni izpostavi JSKD Šentjur – na območno srečanje prijavile le tri skupine. Zato domačega srečanja vokalnih skupin ni bilo. So pa našim vokalnih skupinam ponudili možnost, da se udeležijo srečanj v regiji. VS Kresnice in Jakobčani so se odločili, da se udeležijo srečanja v Olimju, medtem so se pevci Vokalne skupine 7 de’ci udeležili srečanja v Šoštanju. VS 7 de’ci vodi Leon Ašenberger.

V Župnijski cerkvi sv. Mihaela so naše pevce zelo lepo sprejeli. Med enajstimi nastopajoči so svoj program, ki je po pravilih obsegal eno ljudsko pesem, eno slovensko umetno pesem in eno pesem po izbiri, zelo dobro odpeli. Za strokovno oceno nastopa pa je poskrbel Gregor Klančič, priznani zborovodja, ki bo po tem, ko bo poslušal vse nastopajoče v izpostavah sklada v regiji, določil tiste najboljše, ki se bodo lahko udeležili regijskega srečanja malih vokalnih skupin.

(Jure Godler)

Sorodne novice

Pogrešana 14-letna Maja Pintarič – preklic iskanja

Jure Godler

7 de’ci na končnem izletu nastopili kar šestkrat

Jure Godler

December ob mestnem ognjišču: Pred in po prazniku

Jure Godler

Igrali so se gledališče (2. del)

Jure Godler

Prva petletka Vokalne skupine 7 de’ci

Jure Godler

Srečanje ljudskih pevcev in godcev in ljudske pripovedke

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več