33.8 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Tudi 7 de’ci na območni reviji

Šoštanj, 18. 5. 2019 – Še lansko leto je na območnem srečanju malih vokalnih skupin v Šentjurju zapelo kar šest domačih skupin. Letos pa so se organizatorju – območni izpostavi JSKD Šentjur – na območno srečanje prijavile le tri skupine. Zato domačega srečanja vokalnih skupin ni bilo. So pa našim vokalnih skupinam ponudili možnost, da se udeležijo srečanj v regiji. VS Kresnice in Jakobčani so se odločili, da se udeležijo srečanja v Olimju, medtem so se pevci Vokalne skupine 7 de’ci udeležili srečanja v Šoštanju. VS 7 de’ci vodi Leon Ašenberger.

V Župnijski cerkvi sv. Mihaela so naše pevce zelo lepo sprejeli. Med enajstimi nastopajoči so svoj program, ki je po pravilih obsegal eno ljudsko pesem, eno slovensko umetno pesem in eno pesem po izbiri, zelo dobro odpeli. Za strokovno oceno nastopa pa je poskrbel Gregor Klančič, priznani zborovodja, ki bo po tem, ko bo poslušal vse nastopajoče v izpostavah sklada v regiji, določil tiste najboljše, ki se bodo lahko udeležili regijskega srečanja malih vokalnih skupin.

(Jure Godler)

Sorodne novice

De’ci osvojili Maribor in Špičnik

Jure Godler

Pripravili so gledališko-glasbeno predstavo »Za šankom«

Tjaša Ferlež

Ponovno so zapolnili ploščad pred IKC

Tjaša Ferlež

Glasovirke z novimi gvanti zapele pod Ipavčevo lipo

Jure Godler

Vokalna skupina 7 de’ci leto zaključuje s prvencem

Jure Godler

Ta veseli dan kulture letos precej drugačen

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več