31 C
Šentjur pri Celju
17/07/2024
sentjur.net

Tudi na 29. Martinovih dnevih podelili priznaja za najlepše urejene domove

Ponikva, 10.11.2023 –  Tako kot že vrsto let zapored, so tudi letos na Ponikvi slovesno začeli že kar 29. Martinove dneve, katerih naslov je Starodobniki – večni mladeniči. Vsako leto ob praznovanju Martinovega pripravijo tudi razstavo. Letošnje leto so si obiskovalci lahko ogledali starodobnike, ki so jih na ogled postavili člani Kluba starodobnikov Večno mladi Šentjur. Kot je povedal njihov predsednik Franc Ratej, so v društvu ponosni da so lahko letošnje leto na razstavo na Ponikvi postavili svoje lepotce.

Pozdrav in iskreno dobrodošlico je prisotnim namenil tudi predsednik Turistično olepševalnega društva  Ponikva Zlatko Zevnik. Pohvalil je delovanje društva, ki se skozi leto trudi za pester nabor dogodkov in medsebojno povezovanje krajanov skozi različne prireditve in druženja. Omenil je njihovo tridesetletnico obstoja, ki ga društvo TOD praznuje letošnje leto.

Blaže in Nežica

Čeprav bi morali biti letošnji Martinovi dnevi bi morali biti že trideseti zapovrstjo, vendar je zaradi korone ena prireditev odpadla. Vsako leto pa seveda ne gre brez Slomškovih likov Blažeta in Nežice, ki pa sta letos  postala nova. Rene in Larisa Špur sta po dobrih šestih letih predala vlogi njunima mlajšima naslednikoma.

Tradicionalno v okviru Martinovih dni pa podelijo tudi Ponkovško velikonočnico – priznanja za najlepše urejene hiše z okolico in kmetije. Predsednik komisije Drago Jančič je najprej ob projekciji predstavil čudovito cvetje, ki ga je komisija opazila na svojem ogledu. Bronasto priznanje Ponkovška velikonočnica, za najlepše urejene domove, je prejela Družina Podkrajšek, srebrno velikonočnico Družina Šolinc, ter zlato velikonočnico Katja Zupanc.  Za najlepše urejeno kmetijo je bronasto velikonočnico prejela Olga Podkajšek, srebrno velikonočnico Družina Buser in zlato velikonočnico Ana Berglez.

Za glasbeni pridih, so poskrbeli pevci Mladinskega pevskega zbora, pod vodstvom Marka Goleža. Pozdrav in nekaj besed pa je obiskovalcem namenila tudi nekdanja vinska kraljica sv. Helene Monika Narat. Zbrani na prireditvi, so tako druženje nadaljevali ob ogledu razstave starodobnikov, likovne razstave izdelkov učencev osnove šole, dobri kapljici ponkovških vinogradnikov in sladkih dobrotah pridnih gospodinj. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Na Ponikvi izbrali najboljšo salamo

Domen Gutsmandl

Nuška Drašček je navdušila na Slomškovem trgu

Jure Godler

Zacvetela že štirideset dni pred veliko nočjo

Tjaša Ferlež

Brez čebel ne preživi niti človek

Tjaša Ferlež

Glasba povzdigne duha, ljudje pa smo potujoče duše

Jure Godler

Zacvetela že štirideset dni pred veliko nočjo

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več