19 C
Šentjur pri Celju
18/05/2024
sentjur.net

Tudi na krožišču obrezali potomko trte

Gorica pri Slivnici, 21. 3. 2023 – V torek sta predsednik društva vinogradnikov sveti Urban Milenko Tanšek in gospodar trte Stanko Lesjak v krožišču Gorice pri Slivnice opravila rez potomke trte. Zaradi časovne stiske, ki nas lovi praktično na vsakem koraku, sta letošnji rez opravila kar sama. Jeseni so poleg stare nasadili še novo trto chardonnay, ki je zamenjala samorodnico bakš. Malica po opravilu je bila pri gospodarju trte Stanku Lesjaku. V nedeljo nameravajo menjati kolje okoli trte ter trto povezati z mekami, kot to veleva star običaj. Poleg povezovanja pa bodo v nedeljo še napolnili vodnjak za zalivanje ter poletno pravšnjo osvežitev mimoidočih obiskovalcev v Gorici pri Slivnici.

Dejanje so ujeli tudi fotografski objektivi, ki so poleg Tanška in Lesjaka ujeli tudi  hčer mariborske potomke, ki so jo dobili v dar od predsednika Društva vinogradnikov Šentjur Jurija Malovrha in že šteje sedem let, vsako leto pa bolj bogato obrodi. Tanšek pa ob koncu vabi svoje člane na občni zbor društva vinogradnikov Sveti Urban na Turistično kmetijo Žurej, v petek, 31. marca, ob 18. uri. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Prejeli smo: Obiskali tovarno traktorjev Same

Jure Godler

Jubilejni koncert ponovili še v Gorici pri Slivnici

Tjaša Ferlež

Z novo vinsko kraljico porezali staro trto, rezali tudi v Gorici

Jure Godler

Urbanski vinogradniki si želijo prapor

ViP

Kurenti vdrli na gasilski občni zbor

ViP

Borut Pahor, bivši predsednik, kmalu na trgu dela

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več