17.2 C
Šentjur pri Celju
24/05/2024
sentjur.net

Tudi na osmem Izzivu p(ol)etja sijalo sonce

Šentjur, 30. 6. 2023 – Vokalna skupina 7 de’ci, ki deluje pod okriljem Kulturnega društva A Vista, je že osmič zapored pripravila tradicionalno prireditev Izziv p(ol)etja. Že osmič zapored jim je bilo lepo vreme, ki je bilo v juniju vse prej kot prevladujoče, naklonjeno in prireditev je bila izvedena na ploščadi pred Ipavčevim kulturnim centrom Šentjur. Znova so obiskovalci dodobra napolnili avditorij in poskrbeli za dobro vzdušje. Pevci so v goste povabili ženski vokalni skupini – Kresnice in Emine.

Kresnice so stare znanke šentjurskega odra Izziva p(ol)tja, saj so tu prepevale že tretjič. Vokalna skupina iz Gorice pri Slivnici ima tudi novo umetniško vodjo Polono Pevec Pungeršek, ki je zamenjala Mojco Krevel. Sladnja pa se je iz dirigentskih vrst preselila med pevke in celo zapela solo. Kresničke so najstarejša delujoča vokalna skupina pri nas, saj prepevajo že 23 let. Na koncu njihovega nastopa pa sta posebno plaketo in priznanje podelila člana 7 de’ci Miran Šmid in Jure Zdolšek. Dekleta so prejela Priznanje za najbolj sijoč nastop brez prižganih svetilk ter darilni paket Hiše s tradicijo Zdolšek 1824 Jureta Zdolška.

Kot druge so na oder stopile pevke Vokalne skupine Emine, ki so v Šentjur prišle iz Podčetrtka. Emine so se ustanovile leta 2016, predvsem z namenom prepevanja na porokah. Od samega začetka pa jih vodi Mihaela Pihler. Zapele so tri skladbice, med njimi tudi znano krvaško Sad kada došla si, kjer se je s solom izkazala predsednica vokalne skupine Mateja Peperko. Pevke so na koncu nastopa prejele priznanje najbolj temperamenten in vesel nastop, saj ta pridevnika spletni iskalnik Google poveže z iskalno besedo Emine.

Ogrevanje pred osrednjimi gosti Izziva p(ol)etja pa so zapeli še organizatorji – člani Vokalne skupine 7 de’ci. V letošnjem letu bodo praznovali desetletnico delovanja – bodo pa ob tem pripravili večji koncert 25. novembra, na katerega se pripravljajo že celo leto. 7 de’ci so letos dobili tudi novega pevca in korepitorja – Simona Virtiča, ki pa se je izkazal tudi kot spreten aranžer, saj je za skupino pripravil skladbico Tine, ki so jo premierno zapeli ravno tokrat. Vokalno skupino 7 de’ci pa vodi Leon Ašenberger. Skladbe šentjurskih glasbenih ustvarjalcev pa bodo tudi rdeča nit koncerta v novembru.

Osrednji gostje večera so bili pevci skupine Jazzva. Jazzva je verjetno najbolj renomirana vokalna skupina pri nas. V letu 2019 so njeni člani zastopali Slovenijo na pevskem tekmovanju Eurovision Choir (2019), se uvrstili v Grand Finale in tam osvojili tretje mesto. V njihovih vrstah poje tudi domačinka Julija Ljubej. Njihov repertoar sestavljajo pesmi iz najrazličnejših žanrov; od popa, rocka in jazza do aranžmajev ljudskih pesmi in še mnogo drugega. Glasbo pa ustvarjajo v svojem specifičnem slogu in zvoku. Ob koncu njihovega nastopa so jim organizatorji podelili priznanje za zmago v Grand Finalu Izziva p(ol)etja. 

So pa 7 de’ci poskrbeli tudi za svoje obiskovalce, saj so med njih razdelili kulije in dišeče obeske za avto, ki sta jih prispevala tudi medijska sponzorja sentjur.net in lokalni časopis Šentjurčan z Grafiko Gracer. Tokrat so med obiskovalce razdelili tri večje nagrade, vse kar je bilo potrebno storiti, je, da so se usedli na pravi stol, na katerem je na spodnjem delu sedala bila skrita kuverta. Piko na i prireditvi pa že osmo leto daje voditeljica Veronika K. Žajdela, ki poskrbi, da na koncu vse teče, kot je treba. (Jure Godler, foto Kvirina M. Zupanc)

Dodatne fotografije Izziva p(ol)etja si lahko ogledate na tej povezavi

Sorodne novice

Srečanje malih vokalnih skupin s podmladkom

Jure Godler

V domu starejših družno prepevali stare slovenske pesmi

Jure Godler

Z notami po naročilu in spektaklom 7 de’ci slavili 10 let

ViP

Uspešen nastop pred velikim koncertom

Jure Godler

Stoječe ovacije za pevce iz Šentvida pri Planini

Tjaša Ferlež

V Dobrini uspela še ena Dobrinska noč

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več