29.6 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Dve osnovni šoli postali kulturni

Planina pri Sevnici, 19. 9. 2014 – Petek je bil sončen dan, kar je letos prava redkost. Za OŠ Planina pri Sevnici je bil še posebej topel, saj smo se udeležili podelitve naziva Kulturna šola 2014 v Brežicah. Prejeli smo naziv in zastavo, ki ju lahko s ponosom uporabljamo nadaljnja tri leta. V spomladanskem času smo se prijavili na razpis, ki ga razpiše JSKD Slovenije. Udeleženci so morali predstaviti in opisati raznoliko kulturno dogajanje in dosežke za pretekla tri leta. Naša šola je aktivna na različnih področjih: glasbenem, gledališkem, likovnem, literarnem, pri ohranjanju dediščine in drugih. V preteklih letih se je na podlagi različnih tekmovanj in natečajev, ki jih spremljajo in ocenjujejo strokovnjaki, uvrščala na regijsko in državno raven na pevskem, gledališkem, likovnem in literarnem področju.

Potrditve pa smo prejeli tudi izven meja Slovenije, saj smo se udeležili tudi mednarodnih tekmovanj in natečajev, od koder smo se vedno vračali polni pozitivnih vtisov in nepozabnih doživetij ter z različnimi priznanji. Kulturo jemljemo kot način življenja, zato nam ni težko v šoli preživeti kakšno popoldne ali soboto, ko še posebej intenzivno vadimo, ustvarjamo in se pripravljamo na nove izzive. Povezujemo se tudi s krajani in društvi v kraju, ki nam prijazno priskočijo na pomoč in z njimi dobro sodelujemo. Upamo, da bomo uspeli z našimi aktivnostmi nadaljevati tudi v prihodnje, jih še nadgraditi in čez tri leta zopet z dobrimi rezultati prepričati strokovno komisijo. (U. T.)

Naziv Kulturna šola pa je pridobila tudi OŠ Dobje. Šola, ki se prav tako ponaša s pestrim kulturnim dogajanjem. Za ta naziv pa je bila zaslužna tudi učiteljica Petra Lajlar. S projektom Kulturna šola in z razglasitvijo najboljših šol želijo na JSKD predstaviti najbolj kakovostne dosežke osnovnih šol na področju kulturnih dejavnosti ter širšo javnost seznaniti s primeri dobre prakse. Želimo si, da bi bil projekt spodbuda za tiste šole, ki obšolskim kulturnim dejavnostim ne posvečajo dovolj pozornosti, in priložnost, da bi imeli vsi učenci, ne glede na to, katero šolo obiskujejo, možnost izbirati med čim bolj kakovostnimi in raznolikimi kulturnimi dejavnostmi.

 

Sorodne novice

Musica academica tokrat še s filmom in baletom

Jure Godler

Šentjurčanom voščili kar s stene Centra kulture Gustav

Jure Godler

Matic Romih: »Namesto besed uporabljam melodijo.«

Jure Godler

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler

Prešernov dan z židanim Francetom in številnimi presežniki

Jure Godler

Prejeli smo: Začenja se 20. sezona abonmaja Gustav

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več