5.5 C
Šentjur pri Celju
02/12/2023
sentjur.net

Turistično pestro dogajanje pri nas

Šentjur, 27. 7. 2015 –  Kljub poletnemu vročinskemu valu v juliju Turistično informativni center (TIC) občine Šentjur v Zgornjem trgu v juliju ni sameval. V začetku meseca so gostili belgijske in nizozemske goste Thermane Laško, ki so jim v sodelovanju z Sekcijo za zeleni turizem pripravili doživljajski pohod s spoznavanjem skrivnosti Resevne. V Thermani Laško se je odvila sama promocija izleta na recepciji hotela s pokušnjo lokalnih dobrot s kmetij Videc, Urbajs, Krajnc in Sušilnice sadja Lesnika, kar je bilo med gosti zelo dobro sprejeto. Posledično se je 25 gostov odločilo in se odpravilo na 14 km dolgo dogodivščino, ki se je pričela v jami mlinskih kamnov ob glasbeni spremljavi. Sledilo je iskanje razbojnika Guzaja, spoznavanje kamnoseka, počitek in gostoljubnost kmetije Močnikovih, kosilo na Planinskem domu na Resevni ter zaključek v Ferležovem mlinu. Na kmetiji Romihovih na Resevni pa so poskrbeli še za poseben program punčke na invalidskem vozičku.

V pisarni TIC-a v Zgornjem trgu Šentjur beležijo v teh poletnih dneh tudi povečano število tujih obiskovalcev npr. Avstralije, Francije in Belgije, prejšnji teden pa je Šentjur obiskala tudi skupina Lokalne akcijske skupine Virovitički prsten iz Slavonije. Beležijo pa tudi povečan obisk slovenskih turistov, ki se zanimajo za tematske poti. Šentjurski turizem so promovirali tudi preko Murskega vala. V enourni oddaji Ponedeljkov potepuh so skupaj s predsednikom KS Slivnica pri Celju, predsednikom Planinskega društva Slivnica, Gostinstvom Ramna plaža in vodjo TIC-a Šentjur predstavili poletne aktivnosti na Slivniškem jezeru.

Sredi julija je Zgornji trg Šentjur obiskala tudi 4-članska ocenjevalna komisija Turistične zveze Slovenije, ki je ocenjevala urejenost in ohranjenost starega trškega jedra. V okviru skupne promocije destinacije Dežela Celjska pa so ponudbo TIC-a Šentjur minuli vikend promovirali v okviru destinacije Dežela Celjska na Blejskih dnevih. Zgornji trg Šentjur, Ponikva in Slivniško jezero pa so posebej izpostavljeni tudi v vodniku The Summer Guide – posebna izdaja časopisa The Slovenia Times, ki je namenjen angleško govorečim gostom in vsako poletje izide v 25.000 izvodih. (A. T.)

Sorodne novice

Bučn’ce prvič pod kostanji v Zgornjem trgu

Jure Godler

Turiste bomo nagovarjali tudi ob nedeljah

ViP

Obudili tudi spomin na požar na trgu sv. Jurija

Jure Godler

Četrt stoletja stara potomka najstarejše trte bogato obrodila

Jure Godler

Prejeli smo: Razstavili reprodukcije akvarelov Šentjurja

Jure Godler

Z Miklavževim sejmom otvorili praznični december

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več