17.3 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Učenci OŠ Blaža Kocena Ponikva najboljši o znanju o prometu

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Šentjur (SPV) in Osnovna šola Blaža Kocena Ponikva, sta na Ponikvi, 22. maja 2012,  organizirala medobčinsko tekmovanje “Kaj veš o prometu”. Udeležili so se ga lahko učenci osnovnih šol iz občine Šentjur in Dobje ter dijaki Šolskega centra Šentjur. Ekipe šol so lahko imele največ 5 tekmovalcev. Pripravljeni sta bili dve kategoriji tekmovanja: učenci na kolesih in učenci oz. dijaki na mopedih (kolo z motorjem – skuter). Na tekmovanju s kolesi so lahko sodelovali učenci, ki so v tem letu dopolnili vsaj 11 let in so opravili kolesarski izpit. Tekmovalci s skuterjem so morali obiskovati osnovno ali srednjo šolo in imeti vozniško dovoljenje kategorije AM.

Na tekmovanju so sodelovali le učenci osnovnih šol s Ponikve in Dobja, ki so tekmovali samo s kolesi. Tekmovanje kolesarjev je obsegalo preverjanje teoretičnega znanja s pomočjo računalnika z vprašanji o cestnoprometnih predpisih, opremi kolesa in etiki v prometu, ocenjevalno vožnjo na prometnih površinah in spretnostno vožnjo na posebnem poligonu. Rahel dež ni pokvaril dobrega razpoloženja tekmovalcev, ki so najprej preverili teoretično znanje. Nato je sledila ocenjevalna vožnja s kolesi po središču Ponikve. Tekmovanje so zaključili s spretnostno vožnjo na poligonu pred osnovno šolo.

Največ uspeha so imeli domačini. Zmagal je Luka Palčnik, drugi je bil Miha Andrinek in tretji Jan Andrinek. Zmagovalec se bo 2. junija 2012 udeležil državnega tekmovanja, ki bo v Mariboru.

Poleg priznanj in medalj so vsi udeleženci prejeli praktična darila, ki so jih prispevala podjetja ter posamezniki iz občine Šentjur in Dobje. (Franc Bevc, predsednik SPV)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več