7.8 C
Šentjur pri Celju
15/05/2021
sentjur.net

Učenci proti vinjenim voznikom

Šentjur, 11. 11. 2015 – Učenci 3. in 4. razredov OŠ Franja Malgaja so se na martinovo udeležili akcije “Otroci za varnost v prometu“, katere slogan je “Varen voznik je trezen voznik”. Akcijo je organiziral Nacionalni inštitut za javno zdravje.

V osnovni šoli Franja Malgaja Šentjur so se prijavili na natečaj za osnovne šole in vrtce na temo alkohola in prometa, ki ga je pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje. Pri razrednih urah so obravnavali problematiko alkohola in prometa na otrokom razumljiv način. Otroci so s pomočjo učiteljic in staršev izdelovali likovne izdelke s ključnimi sporočili na temo alkohola v prometu, ki naj bi voznike opozarjali, da je alkohol v prometu nevaren, saj je pogosto prisoten pri povzročiteljih hujših prometnih nesreč, ki se končajo s telesnimi poškodbami, na žalost pa tudi s smrtjo.

Preventivno akcijo so izvedli na terenu skupaj z vodjema policijskega okoliša Policijske postaje Šentjur, Urošem Malgajem in Petrom Užmahom. Policista sta na avtobusni postaji pri OŠ Franja Malgaja ustavljala voznike. Po končanem policijskem postopku so nato do voznikov pristopili učenci in jim izročili likovne izdelke iz natečaja (risbico s sporočilom), zloženke o alkoholu ter jim zaželeli varno vožnjo brez alkohola.

Učenec Filip Cmok je na rokico, ki so jih otroci priložili zgibankam, zapisal in vozniku povedal naslednjo misel: “Za volan ne sedi pijan, saj lahko streš srca otrok, ko jim zbiješ najboljšega prijatelja.

Tako so otroci skušali na svoj način čustveno vplivati na voznike in jim dati jasno sporočilo, da alkohol in promet res ne sodita skupaj. Verjamemo, da je preventivna akcija dosegla svoj namen in da bodo vozniki dobro premislili, ali bodo pod vplivom alkohola sedli za volan. (Marija Pezdevšek, mentorica prometne vzgoje na OŠ Franja Malgaja Šentjur)

Sorodne novice

Komentiramo: Prometna nesreča in fotografija za 60 evrov

Jure Godler

Policija opozarja: Varno na prvi šolski dan!

Jure Godler

Divjal po Šentjurju in neuspešno skušal pobegniti policistom

Jure Godler

41-letnemu Šmarčanu zasegli več ponarejenih bankovcev

Jure Godler

Dobro je vedeti pri prečkanju občinskih mej

Jure Godler

Od drugod: Žalski policisti zasegli več kot 900 sadik konoplje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več