11.1 C
Šentjur pri Celju
22/02/2024
sentjur.net

Učenci Svetega Štefana obiskali lovsko družino

Grobelno, 27. 9. 2023 – Na Podružnični osnovni šoli Sveti Štefan so učenci v okviru tehniškega dne – ekodan – obiskali lovsko družino Log Šentvid pri Grobelnem. Prihod avtobusa je že pričakala starešina lovske družine Ivica Mešiček, s katero so se skupaj sprehodili do lovskega doma. Lovska družina Log Šentvid pri Grobelnem šteje 21 članov društva. Skrbijo za lovski rajon velik 2680 ha, kjer je lovne površine 2400 ha in ostalo kot nelovne površine. Šolarje pa so pred lovskim domom počakali tudi ostali lovci, kjer so mladim radovednežem pokazali njihov dom, lovsko opazovalnico, strelišče za glinaste golobe in hladilnico. Popeljali pa so jih tudi skozi gozd.

Šolarje s Svetega Štefana pa je obiskal tudi Zdravko Mastnak, strokovni tajnik Savinjsko-kozjanske zveze lovskih družin Celje. Mastnak je predstavil delo lovca ter živali. Najpomembneje pa je, da je otrokom podal nekaj navodil, kako se je potrebno obnašati na sprehodu po gozdu. Za učence pa je Mešičkova tudi pripravila skromna darilca – kratek lesen meter in leseno škatljico za papir. Otroci so na ekodnevu preživeli lep dan in se domov vrnili s številnimi novimi spoznanji. (Jure Godler, foto: LD Log Šentvid pri Grobelnem in POŠ Sv. Štefan)

Sorodne novice

39. Pohod po poteh Krajevne skupnosti Ponikva

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več