14.1 C
Šentjur pri Celju
04/04/2020
sentjur.net

Ujeli premetene tatove goriva iz tovornjakov

ZIma, 3. 12. 2019 – Sinoči, nekaj pred polnočjo, sta policista Postaje prometne policije Celje na avtocestnem počivališču Zima opazila tovorno vozilo in posumila, da gre za storilce, ki kradejo gorivo. Vozilo je odpeljalo v smeri proti Ljubljani.

Na  avtocestnem počivališču Lopata so policisti ustavili dve tovorni vozili. Oba sta vozila romunska državljana. Vozilo, ki je bilo prirejeno za tatvine goriva, je imelo na vlečnem vozilu za kabino vgrajeno črpalko za gorivo z dvema cevema tako, da so gorivo, ki so ga kradli, prečrpavali direktno v svoje rezervoarje. Tovorno vozilo je vozil 42-letni Romun, pri izvrševanju tatvin sta mu pomagala sopotnika, stara 41 in 23 let, oba romunska državljana. Pri zakrivanju tatvin goriva jim je pomagal še 48-letni romunski državljan, voznik drugega tovornega vozila, ki je parkiral tik ob vozila, iz katerih so kradli, da so bili čim manj opazni.

Obe vozili sta bili s tovorom, naloženim v Romuniji, namenjeni v Španijo. Vse štiri osumljene so policisti pridržali. Medtem, ko smo z njimi opravljali postopke, smo dobili prijavo, da je bilo na avtocestnem počivališču Tepanje iz rezervoarja beloruskega tovornega vozila ukradenega več goriva. O ostalih oškodovancih še zbiramo obvestila. Osumljene bomo kazensko ovadili. (Milena Trbulin, PU Celje)

Sorodne novice

Od drugod: Žalski policisti zasegli več kot 900 sadik konoplje

Jure Godler

Leonoro iz Celja so našli. Iskanje preklicano!

Jure Godler

Prejeli smo: Koledar gole resnice v Šentjurju

Jure Godler

Za manj alkohola med vožnjo v Občini Dobje!

Natalija Plemenitaš Fuchs

Celje: Slovenskemu avtobusu na avtocesti odpadli kolesi

Jure Godler

S pomočjo občana našli Žigo!

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več