-2.6 C
Šentjur pri Celju
06/03/2021
sentjur.net

Unikatovci praznovali polnoletnost

Šentjur, 2. 12. 2018 – Eden najuspešnejših slovenskih in predvsem šentjurskih narodnozabavnih ansamblov – Ansambel Unikat – je v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur praznoval 18-letnico delovanja. Unikatovci so bili ustanovljeni že davnega leta 2000, sprva so v skupini delovali Davor Pušnik, Luka Polenšek in pevka Špela Žafran. Imena pa se je spomnil slivniški župnik Marko Šramel – ker so bili tako “unikatni”. Kmalu se je skupini pridružil še Uroš Tašner in tako so si odprli vrata kot nov band. Kmalu so začeli s skupnimi nastopi in leto po ustanovitvi so izdali že prvo kaseto z naslovom Prešmentana ljubezen, tri leta za njo pa še drugi glasbeni projekt Ne cukaj me za kitki.

Udeleževali so se številnih festivalov in želi uspehe doma in v tujini. Leta 2005 je kitarista Luko zamenjal Andrej Sluga, skupini pa se je priključil tudi vokalist Matic Supovec. Leta 2010 je pevko Špelo zamenjala Andreja Črešnar, prav tako pa se je od igranja poslovil tudi Uroš. Zamenjavo za Uroša so našli v Bojanu Keneju, Uroš pa je od takrat skrbel, da je njihov zvok na prireditvah takšen, kot se šika.

Unikatovci so v IKC-ju pripravili večer, kot se šika. Ob tako velikem repertoarju uspešnic so koncert ob 18-letnici delovanja zaigrali kar sami. Za vložke se je s svojimi prijatelji iz ansambla po vzoru svoje oddaje na Štajerskem valčku pogovarjal kar Davor Pušnik. Odgovarjali so na pet vprašanj, ki so izvabljala smeh poslušalcev. Za profesionalne zvočne in svetlobne efekte je poskrbel Frenk Derenda. Koncert, ki so ga izvedli kar dvakrat v enem dnevu, je privabil dvakrat nabito polno dvorano poslušalcev, ki so uživali ob unikatnih vižah ter posrečenem povezovanju “frontmena” ansambla Davorja Pušnika. (Jure Godler)

Sorodne novice

Obrazi Štajerskega vala: Davor in Nina

Jure Godler

#koronaintervju št. 20: Davor Pušnik, muzikant in radijski voditelj

ViP

Dvatisočglava množica na 15-letki Unikata

Jure Godler

Se Davor podaja v lokalno samooskrbo?

Jure Godler

Je Davor Pušnik našel nov poklic?

Jure Godler

Superlativi za Unikatovce

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več