13.2 C
Šentjur pri Celju
28/09/2021
sentjur.net

Upokojenci z orientalkami praznovali obletnico delovanja

Šentjur, 7. 10. 2016 – Člani in članice največjega šentjurskega društva – Društva upokojencev Šentjur – so v petek, v Ipavčevem kulturnem centru, praznovali 66-letnico ustanovitve. Tokrat prvič z novo predsednico društva Silvo Koželj, ki je prevzela delo dolgoletnega predsednika Stanislava Zupanca. Novi predsednici društva, ki trenutno šteje 868 članov, je tudi pripadla otvoritvena beseda. “Opažamo, da število članov upada, saj se upokojenci vse manj odločajo za članstvo. Lahko samo rečem, da ne vedo, kaj zamujajo,” je povedala Koželjeva. Društvo bo še naprej delovalo v okviru programa in smernic, ki so se izkazale za uspešne, saj delo društva pritegne številne člane. Kot rdečo nit delovanja je izpostavila željo po druženju in skupnih dejavnostih. Društvo svoje cilje izvaja z okoli 40 programi in projekti.

Besedo je predala slavnostnemu govorniku Janezu Sušniku, predsedniku ZDUS Ljubljana. Ta se je že na začetku pošalil z večno zamenjavo kraja Šentjur in Šenčur, iz katerega prihaja, prav tako so podobni tudi občinski simboli. Pohvalil je društvo in njegov program, kjer člani lahko počnejo tisto, kar jim je všeč. Izpostavil je, da ima ZDUS skrb za gmotni položaj upokojencev, zdravstvo in humanitarni del. Poudaril je, da je nova predsednica prevzela dobro utirjeno društvo, za napredek pa potrebuje tudi dobro moštvo. Upokojence je pozdravil tudi župan občine Šentjur mag. Marko Diaci. Pohvalil je delovanje društva in pomen upokojencev. Izpostavil je, da občina financira različne programe, čeprav standard občin in upokojencev iz leta v leto pada. Občina bo še naprej skrbela za kvaliteto življenja.

Prizanja zaslužnim

Pisno zahvalo za večletno sodelovanje so prejeli: Hotel Žonta, Cvetličarna Majda, Vrtnarstvo Valner, Filip Barič in Tea Devin. Pisno priznanje DU Šentjur za več kot 5-letno delovanje v društvu  so prejeli Viktor Drobne, Edvard Kovačič, Tilčka Rečnik in Tilčka Ribič. Bronasto plaketo za večletno delo in pomoč sta prejela dr. Janez Šmid in Anton Vrečko. Srebrno priznanje DU Šentjur, za več kot 16-letno uspešno delo v društvu, sta prejeli Slavica Čoklc in Fanika Opalič, za dolgoletno vodenje projekta Starejši za starejše pa Jožica Ratej. Naziv in listino častnega predsednika Društva upokojencev Šentjur je prejel nekdanji predsednik Stanislav Zupanc za svoje izjemne zasluge pri napredku društva.

Na slavnostni seji so upokojenci poskrbeli tudi za zanimiv kulturni program. Nastopili so pevci Pevskega zbora Jesensko cvetje, ki je pred leti delovalo v okviru društva, danes pa tvorijo lastno društvo. Nastopile so tudi mične orientalske plesalke, ki so pokazale zanimive plese – tako od ciganskih do orientalskih ter ples s krili. Zbrane poslušalce je nasmejala tudi Zdenka Pap, zapel je Martin Unetič. (Jure Godler)

Sorodne novice

DU Gorica pri Slivnici: Prostovoljstvo celi rane osamljenosti

Majda Rezec

Komentiramo: DRP kot novoletna zaobljuba

Jure Godler

V izdelavi nov Dolgoročni razvojni program Občine Šentjur

ViP

Šentjurski upokojenci praznovali 69-letnico delovanja

Jure Godler

V znosnejši jesenski sapi žegnali konje

ViP

Zborovalo največje šentjursko društvo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več