14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

Uradno odprli vrata prenovljene enote vrtca na Ponikvi

Ponikva, 20. 6. 2022 – Pred časom je bila večina vrtčevskih enot vrtca Šentjur s pomočjo razpisov in sofinanciranj energetsko prenovljenih. Na Ponikvi pa rast števila vpisanih otrok nakazuje, da je bila nujna širitev vrtca, prav tako pa tudi preureditev, da bodo prenovljeni prostori ustrezali aktualnim normativom in standardom.

V enoti Vrtca Šentjur na Ponikvi je bilo pred prenovo prostora za štiri polne oddelke in en polovični oddelek. Zaradi večjih potreb po varstvu otrok ter zaradi zadostitve normativom za izvajanje varstva je Občina Šentjur dogradila in preuredila prostore vrtca tako, da so bili lani jeseni vključeni v enoto vrtca na Ponikvi 103 otroci. Enajst enot Vrtca Šentjur je tekom leta obiskovalo 790 otrok.

Preureditev

V sklopu dograditve in preureditve prostorov enote vrtca Ponikva so bili odstranjeni obstoječi nadstreški in vetrolovi na severni strani, prav tako so se  delno rušitve in odstranitve izvedle tudi v notranjosti objekta. Na severni strani obstoječega objekta so se dogradila nova nadstrešnica in večnamenski skupni prostor (telovadnica). Na južni strani obstoječega objekta se je pridobila nova prostorna in svetla igralnica ter novi sanitariji za otroke. Velik doprinos so pokrite zunanje igralne površine, ki so dostopne iz vsake igralnice ter nova igrala na igrišču vrtca. Na novo so se preuredili kabineti, pisarne ter hodniki vrtca. Ureditev sledi predpisanim standardom in normativom za vrtce. Vrtec na Ponikvi ima sedaj skupno kapaciteto pet polnih oddelkov ter en polovičen oddelek.

Mesec september za marsikoga ni prinesel le prvega šolskega dne po dolgem brezskrbnem uživanju počitniških dni, ampak tudi nove prostore enote vrtca Ponikva. Otroci so tako prišli v prenovljeno notranjost in zunanjost vrtca, v katerem so preživeli tekoče vrtčevsko leto. Uradno otvoritev vrtca so na Ponikvi pripravili v ponedeljek, 20. junija 2022. Zbrane je vse prijazno pozdravila vodja enote vrtca Ponikva Barbara Kladnik. Med drugim je povedala, da je za njimi že dobro leto uživanja, garanja in ustvarjanja v prenovljenih prostorih vrtca, ki so jim med drugim olajšali marsikatero aktivnost.

Dosegli cilj

Njene besede je nato povzela ravnateljica vrtca Šentjur Elizabeta Jelen, ki je poudarila pomen dodatnega oddelka na Ponikvi. »Najprej iskrena hvala vsem, ki ste pomagali, da je naš projekt uspel. Hvala vsem, ki nam pomagate ustvarjati uspešno zgodbo kakovosti. Otroci imajo najmanjše korake, a lahko dosežejo največ. Čeprav je enota že septembra doživela delovni vrh, se danes slovesno in zadovoljno srečujemo ob misli, da smo dosegli zastavljeni cilj.« Prenovljen vrtec predstavlja kakovostnejše, funkcionalne in izboljšane možnosti dela vzgojiteljev in otrok.

Zbrane je nagovoril tudi župan občine Šentjur mag. Marko Diaci. Pohvalil je končen izgled vrtca in realiziran zastavljeni projekt, ki je bil izrednega pomena tako na splošno za prebivalstvo občine Šentjur kot tudi za samo lokalno okolje na Ponikvi.

S kratkim kulturnim programom s plesom in pesmijo so sodelovali tudi otroci enote vrtca Ponikva. Dogodek so povezali tudi z zaključkom leta, kjer so v sodelovanje povabili nogometni kljub in domače gasilce, ki so otrokom pričarali pravo doživetje in ohladitev ob zaključku šolskega leta. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Priljubljena šentjurska točka žari v novi podobi

Jure Godler

KD Gorica pri Slivnici: Tudi legendarni stoli iz Bosne so se poslovili

Jure Godler

Škratki na obisku v vrtcu

Jure Godler

Več prostora in boljši pogoji za vrtčevske malčke na Ponikvi

Jure Godler

Ministrica tudi uradno odprla most in cesto

Jure Godler

Dramlje se razvijajo tudi z novo cesto

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več