-0.6 C
Šentjur pri Celju
28/01/2022
sentjur.net

Uredili bi stopnišče gasilskega doma

Dobrina, 8. 3. 2019 – Gasilci in gasilke prostovoljnega gasilskega društva Dobrina so v prostorih društva izvedli svoj redni letni občni zbor. Pregledali so dogajanje preteklega leta, ki je bilo več kot uspešno in si zastavili že nove cilje za letošnje leto. Po uvodni pesmi, ki so jo zapeli Fantje z Žusma, je sledila beseda predsednika Gregorja Marcena, ki je pozdravil vse prisotne in določil delovno predsedstvo. Svoja mesta je zasedlo delovno predsedstvo v sestavi Petra UžmahaŽiga Recka in Matije Marcena.

Kot ponavadi je tudi tokrat predsednik društva Marcen kot prvi predal poročilo preteklega leta glede opravljenega dela znotraj društva. Poudaril je, da je za njimi kar nekaj uspešno izvedenih dogodkov. »V letu 2018 je naše društvo praznovalo 20-letnico delovanja. Ob tej priložnosti smo slavnostno praznovali in dogodek nadaljevali z gasilsko veselico. Največji projekt je bil zagotovo zamenjava ostrešja na našem gasilskem domu. Zahvaljujem se vsem, ki so dela finančno podprli da so lahko nemoteno stekla.« Zahvalil se je krajevni skupnosti Loka pri Žusmu in društvu IZVIRI Dobrina za dobro sodelovanje in vso pomoč.

Predsednik je besedo predal poveljniku Hinku Drobnetu, ki je povedal, da so bili gasilci aktivni na prav vseh področjih, ki jih zajema gasilstvo. »Udeležili smo se vseh aktivnosti znotraj gasilske zveze, pripravljali smo se na občinsko tekmovanje na katerem je ekipa pionirjev dosegla 2 mesto. Nekaj članov društva se je izobraževalo in pridobilo nova znanja. Udeležili smo se vaje gasilske zveze Šentjur in ob mesecu požarne varnosti izpeljali vajo, pri Martinu Recku. Vaja je bila uspešno izpeljana in pohvaljena s strani gasilske zveze Šentjur.« Drobne se je za konec zahvalil vsem krajanom, za pravilno in skrbno ravnanje z ognjem, saj društvo v preteklem letu ni zabeležilo nobene intervencije.

 

Kako naprej … 

V prihodnjem letu si želijo, da bi uredili stopnišče gasilskega doma in razsvetlili prostor dvorane z novim stropom. Med drugim bodo poudarek dali tudi osebni zaščiti za gasilca in gasilski opremi. Kot je v svojem poročilu že povedal poveljnik društva, so se člani tudi izobraževali in nabirali nova znanja, za kar so bili tudi nagrajeni. Priznanje so tako prejeli Tadej ŽlenderMatej ReckoDanica ReckoMartin Recko,Žiga ReckoMatija MarcenStanko JazbinšekHinko Drobnein Gregor Marcen.

Za konec so sledili pozdravi gostov. V imenu gasilske zveze Šentjur pa je zbrane nagovoril predsednik Aleš Guzej, ki je povedal, da se bo tekom tekočega leta zvrstilo kar nekaj izobraževanj, med drugim tudi tečaj za mentorja, operativnega gasilca, častnika in sodnika ter da bo zveza poskušala prisluhniti željam in potrebam društev.

 

(Tjaša Ferlež)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več