29.6 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Uredili bodo tudi športno igrišče v Dramljah

Šentjur, 26. 10. 2016 – Občina Šentjur je bo pristopila k izvedbi projekta Ureditev športnega igrišča Dramlje – 1. faza. Obstoječe igrišče se nahaja v središču Dramelj in v neposredni bližini OŠ Dramlje. “Pred leti smo energetsko sanirali in funkcionalno posodobili OŠ Dramlje, pripadajoče zunanje površine športnih površin pa so dotrajane in neustrezne,” je povedal župan mag. Marko Diaci.  Na igrišču je trenutno asfaltirano nogometno igrišče, otroške površine z igrali, steza za skok v daljino z doskočiščem ter odbojkarsko igrišče na mivki. Vsa infrastruktura je v slabem stanju in skoraj neprimerna za uporabo, igrišče nima pravilnih dimenzij niti razsvetljave. Ureditev igrišča je dolgoletna želja in potreba Krajevne skupnosti Dramlje in OŠ Dramlje, saj ga za pouk telesne vzgoje uporabljajo učenci, hkrati pa nudi možnost različnih oblik športne rekreacije in mesto druženja številnim krajanom.

Izdelavo projektne dokumentacije je zagotovila Krajevna skupnost Dramlje. Občina Šentjur pa se je z investicijo uspešno prijavila na razpis Fundacije za šport ter pridobila sofinanciranje investicije v višini 78.624,00 EUR v letu 2016 in letu 2017, preostali del stroškov bo zagotovila Občina Šentjur iz proračuna. Vrednost pogodbenih del skupno znaša 428.938,23 EUR z DDV.

Ureditev sodobnega igrišča

Osnovni namen investicije je ureditev središča kraja ter celostna ureditev sodobnega športnega igrišča, ki bo nudilo dobre pogoje za izvedbo pouka športne vzgoje, za rekreacijo krajanov vseh generacij ter za izvajanje različnih športno-rekreativnih disciplin lokalnih društev in klubov. Urejeno športno igrišče bo bistveno prispevalo tudi k urejeni podobi središča kraja. V okviru del je predvidena izvedba nogometnega in košarkarskega igrišča, steze za skok v daljino z doskočiščem, metališča za suvanje krogle in dvopasovne tekaške steze z zaključno plastjo iz sintetičnih materialov, ki bo obkrožala omenjene površine na spodnjem – vzhodnem nivoju kompleksa. Zahodni – zgornji nivo bo obsegal otroško igrišče in igrišče za odbojko na mivki. Hkrati bo urejena tudi ustrezna cestna infrastruktura, ki bo igrišče povezala z naseljem.

Na javnem razpisu je bil izbran kot najugodnejši izvajalec za gradnjo REMONT, d.d., Celje. Izvajalec bo z deli začel takoj, zaključek del je predviden do konca maja 2017. Strokovni nadzor bo izvajalo podjetje GINS d.o.o., Vojnik. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

Občina bo pomagala pri prenovi doma na Resevni

ViP

Nova podlaga kraljici športa

ViP

Obnovili bodo kletne prostore prizidka protokolarnega objekta

Jure Godler

Dobjani do novega igrišča za odbojko

Jure Godler

Nerodna Avguština navdušila Drameljčane

Jure Godler

Prejeli smo: Drameljčani si želijo pločnik

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več