14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

Urnebes vetra in dežja razdejal tudi našo občino

Šentjur, 19. 7. 2023 – Neurja so postala stalnica tudi v naši občini, kakor tudi povsod po državi. Širše območje Šentjurja je zajelo močno neurje in s sunki vetra razdejalo pokrajino. Sunki vetra so razkrivali strehe stanovanjskih in pomožnih objektov, poškodovano je bilo tudi električno omrežje. Marsikatera cesta je bila zaradi podrtih dreves neprevozna. Domala so občanom na pomoč izvozila vsa šentjurska gasilska društva.

Tudi člani PGD Šentjur so imeli včeraj osem intervencij: odkrite strehe, podrta drevesa in požar. “Kolikor je bilo v naši moči, smo postorili in rešili, da ne bi bilo še več škode. K sreči ni bilo nobenih poškodb gasilcev, predvsem zaradi tega, ker so naši člani dobro usposobljeni. Hvala vsem operativkam in operativcem za nesebično pomoč,” je v nekaj stavkih povzel delo gasilcev Anton Kukovič iz PGD Šentjur. Fotografije razdejanja, ki jih je prispeval, so na spodnji povezavi. (Jure Godler, foto: Tone Kukovič)

Sorodne novice

Na Planini pri Sevnici obeležili 130-letnico gasilstva

Tjaša Ferlež

Obvestilo o dodelitvi sredstev za sanacijo po neurjih na stanovanjskih objektih

Jure Godler

Hvala, gasilci, ker imate srce za soljudi!

Tjaša Ferlež

Poziv občanom, ki so utrpeli škodo na stavbah in zemljiščih

Jure Godler

Danes ponoči na udaru Ponikva in Dolga Gora

Tjaša Ferlež

Razmišljanje: Hvala vam, gasilci!

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več