16 C
Šentjur pri Celju
21/05/2024
sentjur.net

Urnebes vetra in dežja razdejal tudi našo občino

Šentjur, 19. 7. 2023 – Neurja so postala stalnica tudi v naši občini, kakor tudi povsod po državi. Širše območje Šentjurja je zajelo močno neurje in s sunki vetra razdejalo pokrajino. Sunki vetra so razkrivali strehe stanovanjskih in pomožnih objektov, poškodovano je bilo tudi električno omrežje. Marsikatera cesta je bila zaradi podrtih dreves neprevozna. Domala so občanom na pomoč izvozila vsa šentjurska gasilska društva.

Tudi člani PGD Šentjur so imeli včeraj osem intervencij: odkrite strehe, podrta drevesa in požar. “Kolikor je bilo v naši moči, smo postorili in rešili, da ne bi bilo še več škode. K sreči ni bilo nobenih poškodb gasilcev, predvsem zaradi tega, ker so naši člani dobro usposobljeni. Hvala vsem operativkam in operativcem za nesebično pomoč,” je v nekaj stavkih povzel delo gasilcev Anton Kukovič iz PGD Šentjur. Fotografije razdejanja, ki jih je prispeval, so na spodnji povezavi. (Jure Godler, foto: Tone Kukovič)

Sorodne novice

Neurje ni prizaneslo niti gasilskemu domu

Tjaša Ferlež

S podpisi potrdili odlično sodelovanje občine in gasilcev

Jure Godler

Novo gasilsko vozilo v Dobju bo leta 2025

Tjaša Ferlež

Pogasili požar v Domu starejših Šentjur

Jure Godler

Obeležili 50-letnico delovanja PGD Prevorje

Jure Godler

Pionirji in mladinke Svetega Štefana prvi na gasilskem tekmovanju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več