13.2 C
Šentjur pri Celju
28/10/2021
sentjur.net

Uspehi mladih glasbenikov na online tekmovanjih

Šentjur, 5. 2. 2021 – V času številnih ukrepov zaradi epidemije naša glasbena šola še vedno deluje, le da poučevanje instrumentov poteka malo drugače kot nekdaj. Učenci vadijo online, preko spleta. Ravno na takšen način pa se udeležujejo tudi številnih mednarodnih glasbenih tekmovanj in na njih žanjejo zavidljive uspehe.

Mark Obreza in Rok Lilek sta se v decembru udeležila virtualnega mednarodnega tekmovanja v Maleziji, ki ga organizira organizacija Persatuan Chopin Malaysia. Zaradi korona situacije sta večino dela in priprave na tekmovanje z mentorjem Urošem Eferlom opravila na daljavo ter naredila posnetek tekmovalnega programa in ga poslala v Malezijo. Tam so najprej izbrali kandidate, ki gredo v drugi krog, kjer jih je nato ocenila komisija mednarodno priznanih glasbenikov. Oba sta bila odlična in dosegla krasen rezultat. Mark Obreza je prejel prvo nagrado, Rok Lilek je pa prejel drugo nagrado. Čestitke Marku in Roku ter njunemu mentorju Urošu Eferlu za izjemen dosežek.

Klea Testaniere se je udeležila tekmovanja International competiton of music and arts la maschera veneziana v času od 27. 12. 2020 do 15. 1. 2021. Sodelovala je v kategoriji Instrumental creativity Piano solo 15 – 17 let in osvojila diplomo Laureata I. stopnje. Na tekmovanju so bili udeleženci iz naslednjih držav: Izrael, Litva, Romunija, Slovenija, Estonija, Republika Belorusija, Rusija.

Tinka Muck se je udeležila III. Mednarodnega glasbenega tekmovanja „CA AVE MUSICA“ v Turčiji, v času od 16. 12. 2020 do 31. 12. 2020. V kategoriji G klavirski duo (učitelj, učenec) je osvojila 1 mesto. Na tekmovanju so bili udeleženci iz naslednjih držav: Rusija, Turčija, Uzbekistan, Moldavija, Belorusija, Kazahstan, Azerbejdžan, Kuvajt in Slovenija. Mentorica Klee in Tinke je Larysa Kocherova. Iskrene čestitke!

Mlada pianistka Zoja Eferl se je v mesecu decembru 2020 v organizaciji Persatuan Chopin Malaysia udeležila mednarodnega virtualnega tekmovanja v Maleziji. Za 8-letno Zojo, ki med drugim rada piše tudi svoje skladbe, je bilo to prvo mednarodno klavirsko tekmovanje. Klavirsko tekmovanje in ocenjevanje je potekalo pod budnim ušesom članov komisije, ki jo sestavljajo mednarodno uveljavljeni pianisti. Ti so v ocenjevanje prejeli le izbrane tekmovalce. Med izbrane tekmovalce virtualnega tekmovanja se je v kategoriji ‘Young Talents’ – mladi talenti v finale uvrstila tudi Zoja Eferl kot edina iz Slovenije in prejela odlično tretjo nagrado! Čestitke Zoji in njeni mentorici Mojci Eferl.

Sorodne novice

12. Slomškov simpozij: Um se odpre, če je srce očarano

Jure Godler

Šentjurčanka je nova Mlečna kraljica Slovenije 2020

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več