14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

Uspehi mladih tekmovalk Glasbene šole

V Celju in Velenju je 15. in 16. februarja 2012, potekalo regijsko tekmovanje mladih glasbenikov celjsko – koroškega območja. Z Glasbene šole Šentjur so se udeležile tekmovanja: 2 violinistki, 2 citrarki,  orglarka, kitaristka in glasbenice, ki sestavljajo kvartet flavt.
Rezultati:

  • Eva Vrečko, violina: zlata plaketa (93,75 točk), mentorica: Betka Rauter
  • Danijela Preskar, violina: srebrna plaketa (87,25 točk), mentorica: Betka Rauter
  • Tajda Krajnc, citre: srebrna plaketa (88 točk), mentorica: Romana Javšovec
  • Zala Hrastnik, citre: zlata plaketa (90,50), mentorica: Romana Javšovec

Naslednji dan, 16.2.2012 je bil drugi del tekmovanja v Velenju, katerega so se udeležile orglavka Manica Godec, kitaristka Patricija Turnšek in kvartet flavt v sestavi Maruše Alegro, Ane Golnar, Nine Kovačić in Katarine Vodopivc.

Rezultati:

  • Manica Godec, orgle: srebrna plaketa (85, 33 točk), mentor: Simon Jager
  • Patricija Turnšek, kitara: zlata plaketa (93,00 točk), mentor: Uroš Eferl
  • Kvartet flavt (Maruša Alegro, Ana Golnar, Nina Kovačić in Katarina Vodopivc): srebrna plaketa (88,33): mentorica: Diana Štih.

Na tekmovanju v Velenju smo bili še posebej uspešni, saj je kitaristka Patricija Turnšek prejela najvišje število točk v 1. c kategoriji ter igrala na zaključnem koncertu prvonagrajencev v Orgelski dvorani GŠ Velenje. Ob zaključku koncerta so se podelile še posebne nagrade za najboljše izvedene skladbe in najperspektivnejše tekmovalce. V tej družbi se je znašla tudi naša Patricija in prejela priznanje za najboljše izvedeno slovensko skladbo.
Vsi tekmovalci, ki prejmejo zlato plaketo, se uvrstijo na državno tekmovanje mladih glasbenikov, ki letos poteka v dolenjski regiji, in sicer v GŠ Krško, Brežice, Novo mesto in Črnomelj. Tako se bodo naše tekmovalke citrarka Zala, violinistka Eva in kitaristka Patricija udeležile  državnega tekmovanja v mesecu marcu.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več