0.5 C
Šentjur pri Celju
06/12/2023
sentjur.net

Uspešen nastop pred velikim koncertom

Šentjur, 4. 11. 2023 – Fantje Vokalne skupine 7 de’ci štejejo še zadnje dni pred svojim velikim koncertom ob desetletnici delovanja. Zato so v cerkvi sv. Jurija v Šentjurju v soboto pripravili svoj letni koncert. Čeprav jih Šentjurčani poznamo kot oktet pevcev, pa so letos v svoje vrste povabili tudi svojega korepetitorja Simona Virtiča in tako postali nonet. Deveterica fantov so, z izjemo umetniškega vodje Leona Ašenbergerja, ki živi na Vrholah pri Slovenskih Konjicah, kleni Šentjurčani.

Šentjurski skladatelji

V desetih letih delovanja so se podpisali pod krepko število dogodkov. Ponosni so na tradicionalni Izziv p(ol)etja ter na gledališko-pevsko komedijo Vaje za šankom, ko so se fantje spopadli še z igralsko-dramskim izzivom. V soboto, 25. novembra, pa bodo obeležili deset let pevskega delovanja na prireditvi Note po naročilu.

“Za vse današnje skladbe in tudi tiste, ki jih bodo fantje premierno zapeli na desetletnici, so aranžmaje napisali šentjurski skladatelji. Aranžmaji za vokalno skupino so nastali pod peresi Danijela Berdena, Matica Romiha, Petra Tovornika, Janeza Krevla, Simona Virtiča in Leona Ašenbergerja. Recimo, da lahko slednjega po desetletju vodenja šentjurskih de’cov res štejemo za Šentjurčana,” je povedala povezovalka programa Kvirina M. Zupanc.  Vstopnice v so že na voljo na portalu mojekarte.si, v Knjižnici Šentjur ali na bencinskih servisih Petrol in OMW. Možno pa jih bo kupiti tudi pred samo prireditvijo – v kolikor dvorana ne bo razprodana.

Pevski odlomek s koncerta

Na svojem koncertu bodo zapeli skupaj s spremljevalnim bandom glasbenih prijateljev in Godalnim kvartetom Allegria. V šentjurski cerkvi so nekaj skladb iz novega repertoarja prepevali acappella – torej brez glasbene spremljave. Slišali pa je bilo moč nekaj zimzelenih slovenskih glasbenih uspešnic: So najlepše pesmi že napisane, Pepelka, Ljubim te Slovenija, Z Goričkega v Piran in druge, med katerimi so nekatere na koncertu celo prvič izvedli v živo. Ob koncu koncerta so se zahvalili tudi domačemu župniku Mitji Markoviču, ki jim je za njihov koncert odstopil cerkev. (Jure Godler)

Sorodne novice

Z notami po naročilu in spektaklom 7 de’ci slavili 10 let

ViP

Tudi na osmem Izzivu p(ol)etja sijalo sonce

Jure Godler

Jakobčani zapeli za 1. april

Jure Godler

7 de’ci so se potepali po Krasu in Brdih

Jure Godler

Mini turnejo po občini zaključili doma

Jure Godler

Letni koncert zbora v senci priznanja zborovodji

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več