9.5 C
Šentjur pri Celju
22/04/2024
sentjur.net

Uspešni mladi tenisači

tenis1 Na igriščih TC Savsko naselje v Ljubljani se je od 18. do 19. maja 2013 odvijala tradicionalna prireditev “Dan slovenskega tenisa”. V lepem, sončnem vremenu se je zbralo okrog 300 otrok, ki so tekmovali v mini, midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let, v konkurenci dvojic do 12 let, ki je štelo za lestvico TZS. Barve TK Šentjurja so zastopali Žiga Kovačič, Klemen Tašner in Tajda Zalokar.

Tajda Zalokar je tekmovala v midi tenisu, v katerem so sodelovale deklice, stare 9 let. V svoji skupini je bila tretja. Žiga Kovačič je tekmoval v kategoriji dečki 11 let. Med 32 tekmovalci je brez večjih težav zmagal. V finalu je bil boljši od Ljubljančana Jurjevčiča z rezultatom 6:3 in tako osvojil svoj 22. pokal. V kategoriji dvojic dečki U-12 sta barve TK Šentjurja zastopala Žiga Kovačič in Klemen Tašner. Med 18 dvojicami sta se uvrstila v polfinale, tam pa morala priznati premoč drugih nosilcev Pate Samuela in Dana Trošta Slapnika.

tenis2Praznik slovenskega tenisa je bil za predstavnike TK Šentjur in njihovega trenerja Tadeja Kincla izredno uspešen. Konec maja je potekal v Kopru mednarodni turnir Tennis Europe U-12, na katerem sta tekmovala tudi Žiga Kovačič in Klemen Tašner. Žal sta morala priznati premoč Nemcu in Italijanu. Potekalo je tudi odprto prvenstvo Maribora za deklice in dečke, stare 8-11 let. Barve TK Šentjurja je zastopala Tajda Zalokar, ki je osvojila v svoji generaciji, letnik 2004,  2 mesto. (T. K.)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več