29.6 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Uspešno leto tudi za planinskimi gasilci

Planina pri Sevnici, 12. 3. 2016 – Gasilstvo na Planini pri Sevnici organizirano živi že vrsto let. Letos so namreč zabeležili že 123. občni zbor PGD Planina pri Sevnici. Po besedah predsednika Andraža Hladina je bilo zanje »minulo leto tako na področju gasilske kot tudi družabne dejavnosti zelo pestro, delovno, aktivno in bogato.« Poleg rednih gasilskih aktivnosti je omenil gostovanje igralske zasedbe z igro »Ustanovitev požarne brambe« v Jurkloštru in Dobju, pomoč pri čistilni akciji, tekmovanje v peki krač na Planini, postavitev mlaja, 23. Florjanovo pot in obisk krajanov, organizacijo Florjanove maše za vse gasilce celjske regije in ob tem pogostitev obiskovalcev s cvrki iz 1500 jajc, soorganizacijo prireditve ob 60-letnici GZ Šentjur in 38. tradicionalna prireditev Angelska nedelja. Podobne načrte imajo tudi za tekoče leto, izpostavil pa je še gradnjo novega gasilskega doma.

O operativnem delu članov PGD Planina pri Sevnici je poročal poveljnik Ludvik Tonjko. V letu 2015 so se tri mladinske ekipe udeležile kviza na Kalobju, s 6 ekipami pa so sodelovali na tekmovanju GZ Šentjur. Društvo je veliko pozornost namenilo tudi strokovni usposobljenosti svojih članov. 4 člani so opravili tečaj za vodjo enote, 15 članov osnovni tečaj za gasilca, 7 članov nadaljevalni tečaj za gasilca, 4 člani so se udeležili praktičnega usposabljanja za nosilca IDA in 2 člana tečaja za tehnično reševanje. Organizirali so tudi tekmovanje v hitri mokri vaji, v OŠ Planina pri Sevnici prikazali evakuacijo in gašenje z gasilnikom, sodelovali v gasilski vaji treh občin in posredovali na 9 intervencijah.

Po pregledu delovanja društva v preteklem letu je sledila podelitev mnogih priznanj in odlikovanj ter beseda gostov. Zbrane so pozdravili podžupan Občine Šentjur, Robert Polnar, podpredsednik GZ Šentjur, Branko Uduč, podpredsednik KS Planina pri Sevnici, Jurij Hladin, predstavniki PGD Gornja Bistrica, PGD Lesično-Pilštanj-Zagorje, PGD Sevnica, PGD Zabukovje in PGD Jurklošter, predstavnik Lovske družine Bohor Planina pri Sevnici ter predstavnik Društva čebelarjev Planina pri Sevnici. (Jasmina Zeme)

Sorodne novice

Pokazali idejno zasnovo za nov gasilski dom PGD Planina

Tjaša Ferlež

Planinčani imajo pripravljeno idejno zasnovo za nov gasilski dom

Tjaša Ferlež

PGD Šentjur: V lanskem letu so na pomoč odhiteli kar 49-krat

Jure Godler

Nov gasilski dom, delovna akcija in požar v podjetju Tajfun

Tjaša Ferlež

Gasilska zveza Šentjur: Z optimizmom v leto 2021

Jure Godler

Darovali hrano za medicinsko osebje na covid-19 oddelku

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več