6.7 C
Šentjur pri Celju
24/04/2024
sentjur.net

Ustavili Romune, osumljene velikih tatvin

Na avtocestnem počivališču Zima so policisti ustavili tri Romune, osumljene kaznivih dejanj velikih tatvin na območju policijskih uprav Koper, Maribor in Celje. V večernih urah 23. julija 2019 sta policista Policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Celje opravljala nadzor na avtocesti v smeri proti Mariboru. Pri kontroli sta zaznala sumljivo vozilo Renault Kangoo, z nameščenimi francoskimi registrskimi tablicami. Vozilo sta ustavila na počivališču Zima pri Dramljah ter izvedla postopek s tremi državljani Romunije, in sicer 23-letnim voznikom ter 27 in 45 let starima sopotnikoma.

Vlamljala v trgovine

Pri kontroli sta policista ugotovila, da je zoper 27- in 45-letnega državljana Romunije v evidencah policije razpisan ukrep odvzema prostosti, zaradi utemeljenega suma vloma v trgovine z mobilnimi aparati na območju Maribora in Celja. Pri kaznivih dejanjih je takrat nastala velika materialna škoda, v Mariboru za okoli 62.000 evrov in v Celju za okoli 72.000 evrov.

Vse tri romunske državljane so policisti pridržali, vozilo, s katerim so se prevažali, pa zasegli. Na vozilu so, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Celju, opravili preiskavo, ki so jo vodili mariborski in celjski kriminalisti. Med postopki s pridržanimi osebami nas je občan obvestil, da je na počivališču Zima našel nahrbtnik, v katerem je bilo več kot 50 različnih vrednejših ur ter zapestnici.

Kradli tudi v Kopru

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so bile najdene stvari v noči iz 22. na 23. julij ukradene v Kopru, kjer so osumljeni vlomili v prodajalno enega od trgovskih centrov in ukradli večje število ročnih ur vrednejših blagovnih znamk. S tem so oškodovali podjetje iz Ljubljane za več kot 18.000 evrov. Ugotovljeno je bilo tudi, da so storilci pred vlomom v prodajalno z urami, z osebnega vozila parkiranega na bližnjem parkirišču, ukradli registrske tablice. Te so uporabili na svojem vozilu pri izvršitvi vloma. Osumljeni, ki so jih ustavili na avtocesti na območju Dramelj, so poskušali zapustiti Republiko Slovenijo in ukradene predmete prodati v tujini.

Po vseh zbranih obvestilih so 45-letnega Romuna privedli na Okrožno sodišče v Celje, kjer so mu po zaslišanju odredili sodno pridržanje in v nadaljevanju pripor. Osumljena 23 in 27 let stara Romuna sta bila privedena na Okrožno sodišče v Koper, kjer jima je bilo prav tako najprej odrejeno sodno pridržanje in nato pripor. Za kaznivo dejanje Velike tatvine, po prvem odstavku 205. člena KZ-1, je predpisana kazen zapora do petih let. V konkretnem primeru se posebej zahvaljujemo poštenemu najditelju odvrženega nahrbtnika z ukradenimi urami.

Z zbiranjem obvestil zoper vse pridržane na policijskih upravah Maribor, Celje in Koper nadaljujemo, saj obstaja velika verjetnost, da so osumljeni del skupine, ki izvršujejo kazniva dejanja v različnih državah EU. (Milena Trbulin, PU Celje)

Sorodne novice

Dobjanska akcija “Alkohol ne sodi za volan”

Jure Godler

Dve sta uspeli odskočiti, ena ne

Jure Godler

Spomnili so se padlih za domovino

Jure Godler

Roparski pohod kvazi električarjev se je končal s pridržanjem

ViP

Šentjurski policisti 37-letnemu moškemu zasegli nasad konoplje

Jure Godler

Ogled traktorja ga je stal gotovine

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več