-5.5 C
Šentjur pri Celju
06/02/2023
sentjur.net

V Dobju alkotesterje delili voznikom

Dobje, 10. 6. 2022 – V okviru akcije Brez alkohola na cestah občine Dobje so učenci OŠ Dobje ob pomoči policistov Policijske postaje Šentjur poprosili voznike, naj nikoli ne sedejo za volan pod vplivom alkohola. Vsak voznik je dobil tudi alkotester, le-te je priskrbel Svet za preventivo in varnost v cestnem prometu (SPV) Občine Dobje.

SPV Občine Dobje je bil pred corona časom uspešen na javnem pozivu lokalnim skupnostim pri izvajanju preventivnih in nacionalnih akcij ter pridobil 100 alkotesterjev, ki jih v corona času niso mogli vključiti v akcijske plane. Že v letnem načrtu dela SPV je bilo dogovorjeno, da bo akcija razdelitve alkotesterjev potekala na inovativen način poleti 2022.

V začetku julija so se tako zorganizirali policisti PP Šentjur ter učenci OŠ Dobje, ki so za voznike narisali preventivne opozorilne risbe z jasnim sporočilom, da naj nikoli ne sedejo za volan pod vplivom alkohola. SPV Občine Dobje tako s ponosom ugotavlja, da je sodelovanje več deležnikov pri preventivnih akcijah varnosti v cestnem prometu na lokalni ravni izjemnega pomena. Udeleženci v akcijah so namreč povedali, da so nekateri vozniki ob ganljivem govoru osnovnošolcev ter podarjenih risbicah in alkotesterjih, celo jokali. (mag. Natalija Plemenitaš Fuchs, predsednica SPV Občine Dobje)

Sorodne novice

Spomnili so se padlih za domovino

Jure Godler

Guzejev pohod letos po dobjanski poti

Tjaša Ferlež

Šolske poti v Dobju pripravljene na novo šolsko leto

Natalija Plemenitaš Fuchs

Peter Frece: Spoštuj ljudi in tudi ti boš spoštovan

Tjaša Ferlež

Pokaži, kaj znaš je valilnica talentov

Tjaša Ferlež

Šentjurski policisti 37-letnemu moškemu zasegli nasad konoplje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več