10.7 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

V Dobju alkotesterje delili voznikom

Dobje, 10. 6. 2022 – V okviru akcije Brez alkohola na cestah občine Dobje so učenci OŠ Dobje ob pomoči policistov Policijske postaje Šentjur poprosili voznike, naj nikoli ne sedejo za volan pod vplivom alkohola. Vsak voznik je dobil tudi alkotester, le-te je priskrbel Svet za preventivo in varnost v cestnem prometu (SPV) Občine Dobje.

SPV Občine Dobje je bil pred corona časom uspešen na javnem pozivu lokalnim skupnostim pri izvajanju preventivnih in nacionalnih akcij ter pridobil 100 alkotesterjev, ki jih v corona času niso mogli vključiti v akcijske plane. Že v letnem načrtu dela SPV je bilo dogovorjeno, da bo akcija razdelitve alkotesterjev potekala na inovativen način poleti 2022.

V začetku julija so se tako zorganizirali policisti PP Šentjur ter učenci OŠ Dobje, ki so za voznike narisali preventivne opozorilne risbe z jasnim sporočilom, da naj nikoli ne sedejo za volan pod vplivom alkohola. SPV Občine Dobje tako s ponosom ugotavlja, da je sodelovanje več deležnikov pri preventivnih akcijah varnosti v cestnem prometu na lokalni ravni izjemnega pomena. Udeleženci v akcijah so namreč povedali, da so nekateri vozniki ob ganljivem govoru osnovnošolcev ter podarjenih risbicah in alkotesterjih, celo jokali. (mag. Natalija Plemenitaš Fuchs, predsednica SPV Občine Dobje)

Sorodne novice

Policisti učence opozorili na varno udeležbo v prometu

Jure Godler

S kulturnim korakom na pot

Jure Godler

Dobjanska akcija “Alkohol ne sodi za volan”

Jure Godler

Gradnja pešpoti v Dobju za boljšo dostopnost in varnost

Tjaša Ferlež

Abraham prireditve ‘Pokaži, kaj znaš’ v Dobju

Jure Godler

Pomerili so se v odbojki na mivki

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več