17 C
Šentjur pri Celju
15/05/2021
sentjur.net

V Dobju odprli in blagoslovili razstavo jaslic

Dobje, 21. 12.2019 – V soboto so blagoslovili in uradno odprli razstavo jaslic v Dobju. V objektu nasproti gostišča Pri Olgi so že četrto leto razstavljene jaslice, katerih del so Frecetovi odkupili od Žličarjevih iz Šentjurja. Z vsakim letom pa jih skupaj s krajani in učenci šole še nadgrajujejo. V Dobju lahko letos poleg tradicionalnih jaslic vidimo tudi jaslice, narejene iz naravnih materialov, testa, lesa, orehove lupine, stiroporja, kovine in drugih materialov.

Glavni »krivec« za vsakoletno odprtje razstave jaslic je družina Frece, ki se z vsakim letom potrudi, da je čar božičnih praznikov v Dobju še posebej živ med ljudmi. Kljub dežju se je na odprtju razstave zbralo kar nekaj ljudi, ki so si z veseljem in navdušenjem ogledali jaslice. Posebno nalogo je imel domači župnik Janez Puhan, ki je jaslice blagoslovil, za božične napeve pa je poskrbel domači cerkveni pevski zbor. Svoje druženje so tako nadaljevali ob toplem čaju ali vinu. Razstava bo odprta do praznika Svetih treh kraljev med 16. in 20. uro, ob koncih tedna in praznikih pa med 9. in 20. uro. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Z domačimi gasilci izvedli čistilno akcijo

Jure Godler

Varstveno delovni center Šentjur: Jaslice tudi letos

Jure Godler

Tudi jaslice niso varne pred tatovi

Tjaša Ferlež

Potujoča fotografska razstava dobrih zgodb pri nas

Jure Godler

Prižgali 20.000 lučk – za vsakega Šentjurčana ena

Jure Godler

Lokalni ponudniki hrane so v ponudbi se združili še v Dobju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več