10.4 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

V Dobju ponovno zaživela gostilna Salobir

Dobje, 10. 4. 2024 – Ideja o ponovnem odprtju gostilne Salobir je bila, ko je lastnica Darinka Pavalec, skupaj s partnerjem iskala prostor kjer bi lahko kuhala in ustvarjala jedi za kateringe. Tako sta se odločila, da obudita staro gostilno Salobir, saj sta začutila, da ima stavba, kjer je nekoč že bila gostilna velik pomen za Dobje in sosednje kraje v bližnji okolici. Njuna vizija je predvsem zadovoljiti goste z lokalno in sezonsko hrano ob spremljavi vinske ponudbe, ki je v Sloveniji zapolnjena z res kvalitetnimi in priznanimi vini.

Kot sta nam zaupala, si želita predvsem skupnega ustvarjanja in izpopolnjevanja na področju gostinstva, ob enem pa zelita biti unikatna in gostom ponuditi ne samo dobro kulinarčno popotovanje, ampak tudi občutek domačnosti v Dobju. Gostje jih lahko obiščejo ob vikendih, lahko pa se predhodno tudi naročijo med tednom. V njihovi ponudbi ponujajo tudi kateringe, ki jih vršijo na različnih lokacijah. Svojo ponudbo jedi vsak petek objavljavijo na Facebook strani Gostilne Salobir.

Njihovo načelo je povezovanje kulinarike z bližnjo okolico in prevsem medsebojno povezovanje lokalnih pridelovalcev s samo gostilno. Prav zato se povezujejo z lokalnimi kmetijami, saj si pri njihovem delu želijo kakovost izdelkov postaviti na prvo mesto. (Tjaša Ferlež)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več