1.4 C
Šentjur pri Celju
02/12/2022
sentjur.net

V Dobju se kuha: Jožica Salobir na izhodnih vratih sveta šole?

Pet opozicijskih svetnikov občinskega sveta Dobje je vložilo pobudo za sklic izredne seje. Magdalena Doberšek, Matej Gračnar, Karl Čadej, Edvard Kovačič in Natalija Plemenitaš Fuchs predlagajo izredno sejo s tremi točkami dnevnega reda:

  1. razrešitev članice Sveta zavoda OŠ Dobje Jožice Salobir in imenovanje nadomestnega člana/članice Sveta zavoda OŠ Dobje;
  2.  odločitev občinskega sveta o projektu za prijavo na razpis Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano: 7. javni razpis iz naslova ukrepa 322 Obnova in razvoj vasi 1. v letu 2012.
  3. razno.

Kot razloge so svetniki navedli,  da župan z dosedanjimi aktivnostmi ni pokazal interesa za razrešitev članice sveta Zavoda OŠ Dobje in je s postopki zavlačeval, poleg tega je nujno, da občinski svet čim prej doreče, kakšen projekt bo občina prijavila na javni razpis Obnove in razvoja vasi. Seje so do sedaj sklicane le v minimalnem obsegu, kar svetniški skupini ne zadostuje.
Predlogu za sklic izredne seje svetniki ne prilagajo dodatnega gradiva, saj je za 1. točko gradivo že obravnavala Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, za 2. točko pa je gradivo razpis v povezavi navedene točke.
V kolikor seja ne bo sklicana v roku, predvidenem v 3. odstavku 22. člena poslovnika, bodo svetniki postopali v skladu z določbami poslovnika, ki opredeljujejo sklic izredne  seje v angažmaju članov sveta, ki so sejo zahtevali.

jg

[like-gate]
Hvala, ker delite!
[/like-gate]

 

Sorodne novice

Guzejev pohod letos po dobjanski poti

Tjaša Ferlež

Šolske poti v Dobju pripravljene na novo šolsko leto

Natalija Plemenitaš Fuchs

Peter Frece: Spoštuj ljudi in tudi ti boš spoštovan

Tjaša Ferlež

Pokaži, kaj znaš je valilnica talentov

Tjaša Ferlež

Že drugi defibrilator v Dobju – tokrat v vasici Ravno

Tjaša Ferlež

V Dobju alkotesterje delili voznikom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več