20.9 C
Šentjur pri Celju
01/06/2023
sentjur.net

V Dobju si bodo zimske večere obarvali veselo

Dobje, 16. 12. 2022 – V petek je Kulturno društvo Dobje po dobrih dveh letih premora ponovno priredilo družabni večer, katerega so poimenovali kar Veseli Dobjanski večer. Ideja se je porodila že pred leti in je bila tudi uspešno izvedena, njihovo nadaljevanje »tradicije« pa jim je v prihodnjih dveh letih uničila pandemija virusa. Kljub vsemu, pa so se člani Kulturnega društva Dobje na čelu s predsednikom Frece Petrom odločili, da letos ponovno obudijo prireditev.

Prvi dogodek je bil kot uvod v prihajajoče večere, ki se bodo v Kulturnem domu v Dobju dogajali vsaj še dvakrat. Organizatorji so se potrudili in za vsako prireditev postregli s trenutno aktualno tematiko. Na nobenem večeru ni manjkalo smeha, dobre glasbe in petja, saj so organizatorji poskrbeli da se je za vsakega obiskovalca našlo nekaj.

Klobasekov Pepi

V tokratnem nizu prireditev  so se v kulturnem društvu odločili, da prireditev pripravijo kot uvod na poletno že jubilejno 50. prireditev pokaži kaj znaš. Skozi večere, ki so planirani v začetnih mesecih novega leta se bodo predstavili zmagovalci prireditve Pokaži kaj znaš skozi vseh pet desetletij. Prvi večer je postregel z obilico smeha in dobre volje, za katero je poskrbel Klobasekov pepi oz. Miro Klinc, ki je obiskovalce nasmejal in jih spomnil na kakšno prigodo.

Prebral je tudi vse lepe želje, ki so jih članom kulturnega društva namenili poslovni partnerji, vsaj tako jih je poimenoval Klinc. Poleg Mira klinca v vlogi Klobasekovga pepija, pa je spregovorila tudi glasba. Uvodoma so na harmonike zaigrali mladi  harmonikarji iz Dobja s prijatelji, predstavil se je tudi ansambel Pik. Za Pogostitev je tokrat poskrbela domačija Čadej iz Zaverš pri Dobju in družina Plahuta iz Jezerc pri Dobju. Za sladko razvajanje brbončic pa je za dobrote poskrbela Mateja Plahuta. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Pred njimi že 50. prireditev Pokaži kaj znaš v Dobju

Tjaša Ferlež

Neutrudna kulturnica Jožica Salobir praznovala 90 let

Jure Godler

S kulturnim korakom po dobjanskih poteh

Tjaša Ferlež

Dotaknili so se Avsenikove glasbe in njegovega življenja

Tjaša Ferlež

Peter Frece: Spoštuj ljudi in tudi ti boš spoštovan

Tjaša Ferlež

Pokaži, kaj znaš je valilnica talentov

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več