6 C
Šentjur pri Celju
19/10/2021
sentjur.net

V Dobju si bodo zimske večere obarvali veselo

Dobje, 16. 12. 2019 – V nedeljo je Kulturno društvo Dobje priredilo prvi družabni večer, ki so ga poimenovali kar Veseli dobjanski večer. Nastal je iz ideje, da bi tudi v Dobju v jesenskih in zimskih časih ljudje prišli skupaj, malo pokramljali in se poveselili.

Večer je bil uvod v prihajajoče večere, ki se bodo v Kulturnem domu v Dobju dogajali vsako tretjo nedeljo v mesecu. Vsak izmed večerov bo postregel s svojo tematiko. Prvi je bil obarvan »domače«, saj so se organizatorji odločili, da predstavijo ljudsko glasbo in petje. V goste so tako povabili skupino Paridolske korenine in Ansambel Pik, zaigrali pa so tudi Frecetovi muzikantje.  Na vsaki prireditvi se bo poleg obravnavane tematike predstavila tudi kakšna kmetija, ki bo na koncu pripravila manjšo pogostitev za obiskovalce. Prva se je predstavila kmetija Čadej iz Završ.

Pevci s Kozjanskega

Prva je nastopila skupina Paridolske korenine, ki izhaja iz domačega družinskega petja, v kateri se družijo Viki Novak, Miha Pintar, Marko Jazbec, Slavko Zalokar, Martin Tovornik in Martin Vodeb, v organizirani obliki pa deluje že dvajset let. Največ nastopajo v domačem kraju in bližnji okolici. Predstavljajo se na območnih srečanjih pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž.

Drugi so se na odru predstavili člani ansambla Pik. Ansambel sestavljajo štirje mladi fantje, ki v skupini delujejo že pet let. Ansambel sestavljajo Jan Čater, Žan Trupej, Matej Frece in Žan Vodeb. Leta 2014 so slavili kot absolutni zmagovalci ravno na prireditvi »Pokaži, kaj znaš«, ki vsako leto poteka v Dobju.

Januarja že drugi večer

Vmes in na koncu so zaigrali tudi Frecetovi. Oče Peter ter sina Dejan in Matej. Lahko bi jim rekli kar glasbena družina, saj je sinovoma bila glasba položena v zibelko. Poleg glasbenega premora je za smeh in vezano besedo med točkami poskrbel Peter Frece, ki je publiko znal nasmejati ter tako uresničil ime same prireditve. Že naslednji večer se bo odvijal v Kulturnem domu v Dobju v nedeljo, 19. januarja, ko bo tematika večera zdrava prehrana in gibanje, k sodelovanju pa bodo povabili tudi Center za krepitev zdravja Šentjur. Po prireditvi so obiskovalci imeli priložnost, da so se podružili in izmenjali kakšno lepo besedo ob dobrem kozarčku. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Ipavčevi dnevi se začenjajo s koncertom Urške Arlič Gololičič

Jure Godler

Dolenjski večer z Bort Rossom Pri kulturni pip’ci

Jure Godler

Zvok Zarjine pesmi preplavil Planino

Tjaša Ferlež

Il Divji na pohodu dvignili Planino na noge

Jure Godler

Žepni koncert uličnega formata

ViP

Ob dnevu državnosti zaigrali na cerkvenem obzidju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več