6 C
Šentjur pri Celju
19/10/2021
sentjur.net

V Dobju verjetno največje povprečje odličnjakov v Sloveniji

Dobje, 17.6.2015 – Kot vsako leto je tudi letos konec leta dobjanski župan Franc Leskovšek sprejel odličnjake OŠ Dobje. Tri učenke Reneja Sara Centrih, Neja Fajdiga in Eva Jeran so bile izjemne ne samo na šolskih področjih, ampak tudi v drugih obšolskih aktivnosti. Vse so nanizale številna državna priznanja samo v zadnjem letu, medtem ko uspehov na različnih tekmovanjih v preteklih šolskih letih ravnateljica Suzana Plemenitaš sploh ni omenjala. “Želim, da s takim delom nadaljujete, tako v srednji šoli kot kasneje,” jim je dal življenjsko popotnico župan Leskovšek. V spomin za sprejem je odličnjakinjam razdelil skromna darila – knjigi Marije Plemenitaš Zgodbe s Handila in Legenda o nastanku Dobja ter kalkulator, ki ga bodo odličnjakinje v nadaljnem izobraževanju potrebovale.

Ravnateljica je pohvalila vseh sedem učencev devetih razredov v Dobju in izpostavila, da “toliko srebrnih in zlatih priznanj, kot so jih dosegle, ni »iztržila« še nobene generacija.” Odličnjakinj v Dobju je torej več kot 42 % od celotne generacije, kar seveda zelo odstopa od državnega povprečja. Tudi Plemenitaševa je dala dekletom popotnico življenja: “Sedaj ste na velikem križišču ... To ni zadnje križišče, podobnih križišč bo v vašem življenju še veliko. Verjamem in želim, da v vseh križiščih, ki jih boste prečkale, najdete pravo smer, premagate vse ovire in pasti in se na tej poti oblikujete v srečne in samozavestne osebnosti.” Po skupinskem fotografiranju je zbrane župan povabil še na kosilo. (Jure Godler)

Sorodne novice

V Dobju župan sprejel najuspešnejše učence

Tjaša Ferlež

Z domačimi gasilci izvedli čistilno akcijo

Jure Godler

Elaborat presoje varnosti cest v Dobju kot vstopnica za izboljšave

Natalija Plemenitaš Fuchs

Lokalni ponudniki hrane so v ponudbi se združili še v Dobju

Jure Godler

V zahvalo zdravstvenim delavcem je pesnica napisala pesem

Tjaša Ferlež

Dvanajsti Guzejev pohod po dobjanskih gričih

Majda Rezec
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več