28.5 C
Šentjur pri Celju
05/07/2020
sentjur.net

V Dobju za praznično obogateno vzdušje poskrbeli z ogledom jaslic

Dobje, 28. 12. 2017 – V Dobju je že lani po zaslugi prizadevnega predsednika tamkajšnjega kulturnega društva Petra Freceta ter njegove družine prednovoletni čas zaživel še s posebnim prazničnim čarom. V objektu nasproti gostišča Pri Olgi so v teh dneh na ogled že drugo leto jaslice, katerih del so Frecetovi odkupili od Žličarjevih iz Šentjurja.

Kot so povedali, so letos spremenili postavitev ter upodobili kraj s sliko Dobja na steni in nadaljevali z maketami stavb kraja, tudi takšnih, ki jih je že zdavnaj izbrisal čas. Tako so zajeli Dobje od Trat do vaškega trga, postavili maketo planinskega gradu, okoliške cerkve itd. Vse skupaj se razprostira na okoli 50 kvadratnih metrih s približno stodvajsetimi figurami. Uporabili so različne materiale, med njimi čebelji vosek, siporeks, smrekove storže in drugo. Domiselno so vdihnili življenje z žuborečim dobjanskim potočkom in notranjo osvetljavo številnih stavb. Pri postavitvi jaslic, ki že vbujajo veliko zanimanje obiskovalcev od blizu in drugod, sta Frecetovim pomagala Adolf Lončar in Anton Plahuta. Ogled je brezplačen, jaslice pa si je mogoče ogledati do svetih treh kraljev med delavniki od 16. do 20. ure, med vikendi pa od 9. naprej. Po predhodni najavi pa vam bodo vrata objekta za ogled jaslic z veseljem odpirali do svečnice. (Majda Rezec)

Sorodne novice

#koronaintervju št. 26 – Peter Frece, muzikant

Tjaša Ferlež

Pralne zaščitne maske za vsa gospodinjstva v Občini Dobje

Jure Godler

#koronaintervju št. 13 – Lidija Čadej, občinska uradnica

Jure Godler

Dobjanski večer: Od Prešerna, Valentina do pusta…

Jure Godler

Poleg gibanja je pomembna tudi prehrana

Jure Godler

Tudi v Šentjurju so na ogled postavili jaslice

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več