21 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

V Dramljah komaj čakajo, da se srečajo

Dramlje, 25. maj 2019 – »Na svoja leta glej le kot na čas ustvarjalnosti, dozorevanja, na čas razumevanja in čas prijateljstva,« se je glasil slogan na vabilu KO RK Dramlje, ko so v mesecu maju povabili na srečanje krajanov nad 70 let. Nanj se je odzvalo okoli sedemdeset krajanov, ki so se v tamkajšnji cerkvi najprej udeležili svete maše. Nato je sledilo srečanje v dvorani Antona Martina Slomška, kjer jih je najprej pozdravila njihova predsednica Magda Ulbing. Za prijetno vzdušje, s pridihom mladosti, so s kulturnim programom poskrbeli učenci OŠ Dramlje.

Sledilo je prijetno druženje ob zakuski in sproščenem klepetu. Mnogi so se domov vrnili s prijetnimi občutki, ki jih bodo še dolgo negovali v spominu in zavedanju, da prijateljske vezi še zdaleč niso pretrgane. Kot je povedala sekretarka OZ RK Šentjur Andreja Tisel, je srečanje v Dramljah tradicionalno in krajani komaj čakajo, da se vsako leto dobijo. Dodaja še, da so tiste, ki se srečanja iz različnih razlogov ne morejo udeležiti, marljivi tamkajšnji prostovoljci obiskali na domovih, jim izročili skromno darilce, prispevali svoje prostovoljne trenutke za pogovor in jim s kakšno vzpodbudno besedo vlili ohrabrujoč pogled na življenje.

 

Majda Rezec, foto; arhiv KO RK Dramlje

Sorodne novice

Nerodna Avguština navdušila Drameljčane

Jure Godler

V Dramljah pojemo slovenske pesmi

Jure Godler

Člani ekip prve pomoči RK Šentjur v Planico

Tjaša Ferlež

Defibrilator sedaj tudi v Športnem parku Šentjur

Jure Godler

Drameljski učenci upodobili Josipa Ipavca v pop art tehniki

Jure Godler

Neža Grohar postala faca meseca decembra

Majda Rezec
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več