10.2 C
Šentjur pri Celju
28/09/2020
sentjur.net

V Dramljah zadonel zvok citer

Dramlje, 20. 1. 2017 – Na povabilo predsednika ŠD Šedina, Primoža Laubiča, so se odzvali člani Slovenskega citrarskega kvarteta. V cerkvi sv. Marije Magdalene v Dramljah so glasovi citer pobožali obiskalce. V gostujočem kvartetu igrajo štirje učitelji citer Anita Veršec, Tomaž Plahutnik, Peter Napret in Janja Brlec, pred časom pa je namesto slednje igrala z njimi še naša rojakinja Irena Zdolšek. S svojim dovršenim in božično obarvanim nastopom so razveselili številne obiskovalce prireditve. Poleg citer pa je Napret zaigral tudi na violino in izpopolnil zvok štirih glasbil. 

“Sinočnji koncert je tudi dokaz, da so citre v našem kraju priljubljeno glasbilo, ob tem je razveseljivo, da se vse več mladih in starejših krajanov uči igranja citer. Za promocijo ter priljubljenost te glasbe se imamo zahvaliti tudi našemu drameljskemu rojaku prof. Ivanu Zupancu, ki profesionalno igra stare dunajske citre in je izjemen poznavalec zgodovine citer v obdobju romantike v glasbi,” je povedal organizator dogodka Primož Laubič ter dodal, da je koncert je vzpodbuda za nadaljnjo organizacijo podobnih dogodkov. Koncert je finančno podprla KS Dramlje, za nastopajoče pa so obiskovalci prispevali prostovoljne prispevke. (Jure Godler)

Sorodne novice

Levičarjeva uradno  postala učiteljica citer

Majda Rezec

Žepni koncert uličnega formata

ViP

Ob dnevu državnosti zaigrali na cerkvenem obzidju

Jure Godler

Voznika na AC sta se ovirala in na koncu stepla

Jure Godler

December ob mestnem ognjišču: Odpirali šampanjce

Jure Godler

V Dobju si bodo zimske večere obarvali veselo

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več