14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

V drugo je lokarska veselica uspela

Lokarje, 19. 8. 2023 – Člani in članice gasilskega društva Lokarje so preteklo soboto pripravili veliko, že tradicionalno, gasilsko veselico z gasilskim tekmovanjem. Kljub temu, da je prvoten plan za izvedbo veselice  padel v vodo, se lokarski gasilci niso predali. Nemudoma so poiskali nov termin in tako s 14-dnevnim zamikom izpeljali gasilsko veselico. Že v pozno popoldanskih urah so gasilci pričeli s tekmovalnim delom, kjer so se prijavljene gasilske ekipe med seboj lahko pomerile v suhi vaji z motorno brizgalno in hitri mokri vaji. Po koncu tekmovanja pa je sledilo druženje. Zbrane pred gasilskim domom v Lokarjih je do poznih jutranjih ur zabaval ansambel Naveza.

Med veselico je sledila tudi podelitev pokalov za tekmovalne ekipe. Med članicami so v suhi vaji tretje mesto dosegle članice PGD Ponikva, drugo mesto PGD Lesično Pilštanj Zagorje in prvo mesto članice PGD Loka pri Žusmu. V kategoriji članov so tretje mesto dobili člani PGD Prožinska vas, drugo mesto PGD Ponikva in prvo mesto PGD Sveti Štefan. V hitri mokri vaji  so tretje mesto osvojile članice PGD Ponikva, drugo mesto PGD Lokrovec Dobrava in prvo mesto PGD Planina pri Sevnici. V kategoriji članov so tretje mesto osvojili PGD Ponikva, prvo mesto pa sta si z istim časom delili PGD Trnovlje in PGD Zabukovica. Zbrani v Lokarjah so se zabavali še dolgo v noč. Za piko na i pa so gasilci poskrbeli tudi za bogat srečelov. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Za presenečenje je poskrbel štajerski slavček

Tjaša Ferlež

Vreme omogočilo, da je Dobjanska noč uspela

Tjaša Ferlež

V soboto mladina, v nedeljo člani, članice in starejši gasilci

Tjaša Ferlež

Kolesarski maraton Lokarje: Za praznik spet na kolo

Tjaša Ferlež

Krivulja Kresne noči znova navzgor

ViP

Med seboj si lahko pomagamo, če ostanemo skupnost!

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več