31/05/2020
sentjur.net

V gasilski obleki stregel goste

Šentjur, 11. 8. 2019 – Dogajanje v Zgornem trgu v Šentjurju so v vročem nedeljskem popoldnevu pri Kulturni pip’ci popestrili gasilci. Prvotno je bil obisk načrtovan že nekaj dni prej, vendar so zaradi slabega vremena obisk prestavili na nedeljo, ki je bila za osvežitev in igranje z vodo, še kako primerna. Na prijazno povabilo organizatorjev društva Epik teater so se odzvali domači gasilci. Člani prostovoljnega gasilskega društva Šentjur so predstavili svojo opremo in njeno delovanje. V počasnem tempu so predstavili in oblekli obleko, ki jo uporabljajo pri gašenju požarov in ki jih praktično ščiti pred poškodbami.

V gasilsko obleko se je oblekel glavni natakar Tom Costo, Pri pipci, kjer je pri skoraj 30 stopinjah v gasilski obleki z navdušenjem postregel prav vse zbrane goste pod kostanji. Gasilci so, seveda, razvili tudi cevi in otroci so lahko poskusili zbijati tarčo z vodo in se tako sami preizkusili v vlogi gasilcev, kar pa se jim je zdelo tudi zelo zabavno. Za konec so otroci lahko sedli v gasilski avto in se v njem fotografirali. Prav tako pa je na koncu za spomin nastala tudi skupna in prava gasilska fotografija.  (Tjaša Ferlež, Foto: Daniel Berden, Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

V Primožu ponovno zagorelo na istem mestu

Tjaša Ferlež

Zagorelo v gozdu na Primožu pri Šentjurju

Jure Godler

#koronaintervju št. 9 – Edith in Tom Costo, zakonca in komika

Jure Godler

#koronaintervju št. 7 – Damjana Čakš, predsednica šentjurskih gasilcev

Jure Godler

Šentjurski gasilci podpisali pogodbo za novo gasilsko vozilo

Jure Godler

Zagorelo na šentjurski bencinski črpalki

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več