25.3 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

V Gorici pri Slivnici blagoslovljenih kar 90 konj

Gorica pri Slivnici, 7. 8. 2016 – Konjerejsko društvo Šentjur je tudi letos, kot že več let poprej, na zelenici za Kulturnim domom Gorica pri Slivnici pripravilo žegnanje konj. Čez leta je glas o žegnanju v Gorici segel daleč, kar priča vedno večja udeležba od blizu in daleč – letos so konjerejci pripeljali kar 90 konj.

Po začetnem pozdravu predsednika Konjerejskega društva Šentjur, Franca Ogrizka, je na voz, ki je na prireditvi služil kot oder, stopil tudi slivniški duhovnik, Marko Šraml. Zbrano množico je pozval k pozornosti, saj je ključni del ter glavni namen prireditve ravno blagoslov te plemenite živali.

Blagoslovu je sledila še spretnostna vožnja hladnokrvnih in toplokrvnih konj v zapregi z zapravljivčkom ter prikaz spretnosti jahačev. Slednjega se je poleg izkušenih jahačev udeležila tudi mlajša generacija jahačev, ki je dokazala, da je tistim bolj izkušenim že skoraj za petami. Na koncu prireditve so bili vsi obiskovalci ter lastniki postreženi z malico. (Vid Palčnik, foto: Vid Palčnik, Minka Košak)

Sorodne novice

V tretje je članicam uspelo izpeljati druženje

Tjaša Ferlež

17. blagoslov konj Konjeniškega društva Blagovna

Danijel Berden

Ob kulturnem prazniku recital z Lučko Počkaj

Jure Godler

Gnezdo štorkelj na novem stebru

ViP

V krožišču potrgali velikanske grozde

Jure Godler

Za praznik športa obhodili domače gričke

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več