16.5 C
Šentjur pri Celju
12/07/2020
sentjur.net

V IKC podeljena številna priznanja Civilne zaščite

Šentjur, 5. 3. 2015 – Ob dnevu Civilne zaščite je Občina Šentjur je gostila osrednjo regijsko slovesnost te namensko organiziranega dela sistema za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. “V čast mi je, da danes gostimo najbolj zaslužne, solidarne, predane, najbolj usposobljene pripadnike CZ,” je uvodoma goste pozdravil župan mag. Marko Diaci. Poudaril je, da so danes zbrani tisti, na katere se lahko zanesemo v najbolj kočljivih situacijah, ki jih je v zadnjem času zelo veliko. “Ob zavedanju, da nas narava vedno lahko preseneti, pa je prav, da ohranimo slovenski sistem varstva, ki smo ga gradili 20 let in je cenjen tudi v mednarodnem okolju,” je dodal predstavnik uprave RS za zaščito in reševanje ter poveljnik CZ Srečko Šestan. Poudaril je, da so kljub pomanjkanju finančnih sredstev ustrezno pripravljeni. “Nujno je delovati čim bolj povezano z lokalnimi skupnostmi in župani, ki bodo imeli zelo pomembno vlogo na tem področju,” je še dodal. Po slavnostnih govorih so učenci OŠ Franja Malgaja zaigrali predstavo o pogumu, ki jo je zrežirala profesorica slovenščine Mateja Štraus, zaigrali pa so jo tudi lani ob 120-letnici smrti nadporočnika Franja Malgaja.

Priznanja tudi Šentjurčanom

Priznanja so prejeli najbolj zaslužni pripadniki Civilne zaščite, pripadniki prostovoljnih reševalnih enot, služb in sestavov ter drugi posamezniki, skupine, občine ter gospodarske družbe, zavodi in druge organizacije za zasluge in prispevek pri razvoju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč v preteklem obdobju. Med številnimi nagrajenimi so izluščili nekaj domačih imen. Bronasti znak CZ sta prejeli Mateja Berglez URSZR Šentjur in Drameljčanka Milena Galuf. Priznanje CZ za pomoč poplavljeni Srbiji je prejel Robert Jurovič kot predstavnik regijske enote CZ. Bronasto priznanje za pomoč pri odpravljanju škode, ki jo je povzročil žled, sta prejela med 65 nagrajenimi prostovoljnimi gasilskimi društvi tudi PGD Šentjur in PGD Loka pri Žusmu. Srebrni znak CZ za posebne zasluge in izjemen prispevek pri razvijanju in krepitvi varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami je prejel Janko Cerkvenik, predsednik CZ Šentjur, ta pa je prejel v imenu GZŠ tudi zlati znak ob 60. obletnici Gasilske zveze Šentjur. (Jure Godler)

Sorodne novice

GZS: Zabrišimo meje in delujmo kot eno

Tjaša Ferlež

Zagrebški potres pustil nekaj posledic tudi pri nas

Tjaša Ferlež

Potegnili črto pod jubilejno leto

ViP

Slavnostni zaključek 150-letnice Gasilske zveze Slovenije

Tjaša Ferlež

Slivničani 12. v državi

Tjaša Ferlež

150-letnica gasilstva na Slovenskem

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več