-3.6 C
Šentjur pri Celju
30/01/2023
sentjur.net

V Krivici na novo moderniziranih 236 m ceste

Ko plan postane realnost, je vzrok za veselje. Prav poseben pomen pa ima družbeno koristna pridobitev ob dobrem vsestranskem sodelovanju, v zavedanju za boljše pogoje našega življenja. V takšnem vzdušju je minulo soboto potekalo odprtje enega izmed dveh odsekov v letu 2017 moderniziranih in saniranih cestnih odsekov v Krajevni skupnosti Prevorje. Tokrat so uradno odprli modernizirano nekategorizirano cesto Polšak-Novak-Potočnik v Krivici.

Ob prisotnosti krajanov, župana Občine Šentjur mag. Marka Diacija, predsednika domače krajevne skupnosti Prevorje Damjana Mačka, obeh svetnikov vaške skupnosti Krivica Jožija Packa ter Martina Arzenška in prizadevnega krajana Boštjana Novaka je potekalo svečano odprtje 236 m modernizirane nekategorizirane ceste Polšak-Novak-Potočnik. Kot je povedal Maček, se je investicija izvajala v letu 2017, začetek modernizacije celotnega odseka pa se je začel že leta 2004 v dolžini 100 m, leta 2005 v dolžini 110 m in leta 2010 v dolžini 159 m.

Z roko v roki

Odsek je KS prijavila na občinski razpis za sofinanciranje modernizacije in sanacije cest in iz tega naslova pridobila sredstva za asfaltiranje nekaj manj kot 11.000,00 EUR, nekaj pa je bilo primaknjenega še iz »županove postavke«.  Krajani so prispevali nekaj več kot  8.000 evrov za pripravo podlage in lastno delo pri urejanje bankin in brežin. KS Prevorje je sofinancirala gramoz za bankine, skupno pa je investicija znašala okoli 20.370 evrov.

Maček je v svojem nagovoru v celoti predstavil projekt in se zahvalil vsem za prizadevanje in pomoč, župan pa je med drugim poudaril posebno dobro sodelovanje, brez katerega si je težko predstavljati takšne razvojne pridobitve, kot je ena izmed teh. Otvoritev sta z razvedrilnim programom pospremila na harmoniki David Potočnik in Tadej Perc. Po prerezu traku ter nazdravljanju pridobitvi je že po tradiciji sledilo druženje in pogostitev vaščanov. (Majda Rezec, foto: Slavko Novak)

Sorodne novice

Krajevni skupnosti povezani z novo cesto

Jure Godler

Sanirali 11 usadov in plazov

Jure Godler

Seminar temeljnih postopkov oživljanja na Prevorju 2022

Jure Godler

Citre so se znova vrnile na prevorski oder

Jure Godler

Ogled traktorja ga je stal gotovine

ViP

Očistili Prevorje in okolico

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več