7.5 C
Šentjur pri Celju
20/10/2021
sentjur.net

V Loki pri Žusmu zasegli 10 kg konopljinih vršičkov

Loka pri Žusmu, 6. 7. 2017 – Šmarski policisti so včeraj na omočju Loke pri Žusmu opravili hišno preiskavo pri 53-letnemu domačinu. V stanovansjki hiši, kjer prebiva, so našli prostor, prirejen za gojenje konoplje z več lučmi z grelnimi žarnicami in varovalnim aluminijastim ohišjem, več stabilizatorjev napetosti, digitalne naprave za merjenje vlažnosti, izolirane ventilacijske cevi za prezrečevanje z ventilatorji in več drugih pripomočkov za gojenje konoplje. V prostoru je imel tudi namakalni sistem. Rastline je gojil v 158 koritih. Policisti so mu včeraj zasegli okoli deset kilogramov posušenih konopljinih vršičkov.

Pri hišni preiskavi so policisti tudi ugotovili, da je imel električno napeljavo, ki jo je potreboval za gojenje konoplje, napeljano mimo števca. Poleg kazenske ovadbe zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami ga čaka še kazen za tatvino električne energije. (PU Celje)

Sorodne novice

Komentiramo: Prometna nesreča in fotografija za 60 evrov

Jure Godler

Trideseta obletnica podjetja Ahac

Jure Godler

Konjiški policisti zasegli okoli 1.400 sadik konoplje

Jure Godler

Policija opozarja: Varno na prvi šolski dan!

Jure Godler

Divjal po Šentjurju in neuspešno skušal pobegniti policistom

Jure Godler

41-letnemu Šmarčanu zasegli več ponarejenih bankovcev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več