10.6 C
Šentjur pri Celju
11/04/2021
sentjur.net

V novo leto z deli na krožišču pri OŠ Franja Malgaja Šentjur

Šentjur, 18. 12. 2020 – Župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci je v petek sopodpisal pogodbo za izvedbo del Ureditve regionalne ceste Dole–Šentjur (od km 2,050 do km 2,490) in ob tem izrazil veliko zadovoljstvo nad pričetkom izboljšave infrastrukture v samem mestu, za kar si je občina prizadeva dolga leta.

Gre za odsek državne ceste in tako se investicija izvaja pod okriljem Direkcije RS za infrastrukturo. V projektu je predvidena ureditev krožišča pri OŠ Franja Malgaja Šentjur. Občina Šentjur je izdelala in financirala vso potrebno dokumentacijo, tako kot tudi za že zaključeno krožišče pri Aspari ter za načrtovano krožišče pri Resevni. Spomnimo, da je občina že spomladi načrtovala javno predstavitev projekta, ki bo med drugim obsegal tudi ureditev podhoda za pešce, vendar zaradi prvega vala epidemije in posledičnih ukrepov to ni bilo mogoče.

Zatem je Direkcija RS za infrastrukturo ponovila razpis za izvajalca del, kar je pričetek gradnje ponovno nekoliko odmaknilo. Po ponovljenem razpisu je sedaj uradno izbrano podjetje VOC Celje d. o. o., predvidoma pa se bodo dela pričela takoj, ko bo možno, v letu 2021. Gre za zelo veliko investicijo, skupno vredno slabih 1 milijon 366 tisoč evrov. Občina Šentjur bo sofinancirala projekt s svojimi proračunskimi sredstvi v višini dobrih 381 tisoč evrov.

Dela izgradnje krožišča s podhodom pri OŠ Franja Malgaja Šentjur bodo zelo zahtevna, saj gre nedvomno za najbolj obremenjen cestni odsek v občini, na katerega se žal še vedno, kljub občinski umestitvi navezovalne ceste v prostor 2011, zliva ogromno tranzitnega in tovornega prometa z avtoceste. Krožišče bo omogočilo vsaj večjo pretočnost, nedvomno pa veliko večjo varnost pešcev v prometu, zlasti šolarjev iz bližnje šole.

Izvajalec del in Občina Šentjur bosta javnost, uporabnike, meščane ter vse občane pravočasno obvestila o spremenjenih prometnih režimih, ki bodo nujni za izvedbo del. Zato vse skupaj že vnaprej vljudno prosimo za razumevanje in pravočasne priprave na obdobje zapor na tem odseku. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

Občina Šentjur z najvišjim proračunom do sedaj

Jure Godler

Novinarska konferenca: Začelo se je leto Josipa Ipavca

Jure Godler

Mestni park Šentjur bo zbirališče za vse občane

Jure Godler

Delujemo proaktivno – pripravljamo dokumentacijo in sofinanciramo projekte

Jure Godler

Nagovor ravnatelja Jureta Radiška staršem in učencem

Jure Godler

Okrnjena zasedba vinogradnikov potrgala grozdje na krožišču

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več