13.3 C
Šentjur pri Celju
04/07/2020
sentjur.net

V Primožu ponovno zagorelo na istem mestu

Primož pri Šentjurju, 9. 4. 2020 –  Tekom tedna smo že poročali o gozdnem požaru, ki se je razvil v gozdu na Primožu pri Šentjurju. Ogenj je gasilcem uspelo pogasiti in pregledati gozdno površino, vendar se ogenj ni vdal in je ponovno izbruhnil že naslednji dan. Manjši obseg požara so uspešno pogasili gasilci PGD Lokarje.

Včeraj popoldan pa so bili gasilci s strani sprehajalcev ponovno obveščeni o požaru na istem mestu. Tokrat so na kraj požara prišli gasilci PGD Lokarje in PGD Šentjur, ki so požar prav tako uspešno pogasili.

Prepoved kurjenja v naravi že od 20. marca

Poveljnik Štaba CZ Občine Šentjur Igor Gorjup z operativnimi enotami v sestavi, med katere sodi tudi Gasilska zveza Šentjur s PGD-ji, zato izreka najstrožji apel vsem občankam in občanom: “Kurjenje v naravi je prepovedano. Možnost širitve požarov je zelo velika. Nemarna in brezvestna dejanja posameznikov lahko povzročijo veliko škodo v naravnem okolju in na premoženju vseh vas. Ogrožate lastno varnost in varnost vseh drugih. Poleg tega dodatno po nepotrebnem in brezvestno obremenjujete vse naše gasilce, celoten sistem zaščite pred požari, ki v veliki meri temelji na prostovoljstvu in pripravljenosti pomagati.”

Naj bodo prazniki tokrat prazniki za vse, brez kurjenja, brez požarov in brez intervencij. Bodite odgovorni do soobčanov in svoje skupnosti!  (Tjaša Ferlež, Vir Občina Šentjur, Foto: arhiv PGD)

Sorodne novice

Stanovanjski požar v Ostrožnem terjal življenje

Jure Godler

Prejeli smo: Prenovljeno vozilo GVC 16/25 v PGD Lokarje

Tjaša Ferlež

Štab CZ Šentjur: brez izjem upoštevajte prepoved kurjenja v naravi!!!

ViP

Zagorelo v gozdu na Primožu pri Šentjurju

Jure Godler

#koronaintervju št. 7 – Damjana Čakš, predsednica šentjurskih gasilcev

Jure Godler

Šentjurski gasilci podpisali pogodbo za novo gasilsko vozilo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več