15 C
Šentjur pri Celju
25/09/2021
sentjur.net

V prometni nesreči na avtocesti umrl voznik kombiniranega vozila

Šentjur, 11. maj 2021 – Policisti PU Celje so bili nekaj pred 15. uro obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v bližini avtocestnega izvoza Dramlje, v smeri proti Mariboru. V prometni nesreči je umrl 56-letni češki voznik kombiniranega vozila. Do nesreče je prišlo, ker je voznik kombiniranega vozila najverjetneje spregledal, da je pred njim vozeči 50-letni voznik madžarskega tovornega vozila s priklopnikom zaradi zgostitve prometa upočasnil vožnjo, in je trčil vanj. 56-letni češki voznik je na kraju nesreče poškodbam podlegel. Avtocesta v smeri proti Mariboru je bila za ves promet dve uri in pol zaprta. Trenutno promet poteka po prehitevalnem pasu.

Ustvarite koridor za reševalce

Ob včerajšnjem dogajanju znova opozarjamo na zelo neodgovorno ravnanje nekaterih voznikov, ki niso upoštevali prometne signalizacije, s katero je bil promet na izvozu Celje preusmerjen na vzporedno regionalno cesto in so z vožnjo nadaljevali mimo stoječih kolon. S tem so zelo otežili prihod reševalcev, gasilcev, policistov in vseh ostalih, ki so sodelovali pri reševanju, ogledu in odstranjevanju posledic prometne nesreče, na kraj. Policisti Postaje prometne policije so včeraj sedmim voznikom, ki so s svojim ravnanjem najbolj otežili prihod intervencijskih služb na kraj nesreče, izdali plačilne naloge.

Vse voznike znova pozivamo, naj v primeru prometnih nesreč in zastojev na avtocesti, strogo upoštevajo postavljeno prometno signalizacijo in avtocesto pravočasno zapustijo na izvozih, na katere jih signalizacija usmerja. Vsi tisti, ki pa prvi pripeljejo na kraj nesreče, naj obvezno omogočijo prostor za prihod reševalnih služb na kraj. Vzpostavitev reševalnega pasu je nujna, saj le tako reševalne službe lahko pridejo na kraj prometne nesreče in pomagajo poškodovanim. Pri hudo poškodovanih je hiter prihod reševalcev ključnega pomena. Dragocena je vsaka sekunda. Voznike tudi pozivamo, naj bodo v podobnih situacijah strpni. Zagotovo nikomur ni prijetno čakati v koloni, vendar dokler policisti in predstavniki reševalnih služb, ne opravimo svojega dela, promet ne more biti sproščen. Vsaka ovira pa pomeni dodatno daljšanje časa do sprostitve prometa na cesti.

Včerajšnja smrtna prometna nesreča je bila že šesta letos na območju naše policijske uprave. Zato vse udeležence cestnega prometa pozivamo, naj bodo strpni, previdni in naj dosledno upoštevajo cestno prometne predpise. S tem lahko največ naredijo za svojo varnost in varnost ostalih udeležencev v prometu (Milena Trbulin, PU Celje)

Sorodne novice

Voznica začetnica povzročila težko prometno nesrečo

Jure Godler

Komentiramo: Prometna nesreča in fotografija za 60 evrov

Jure Godler

Pod vplivom akohola zapeljal v nasprotno smerno križišče

Jure Godler

Pijan povzročil prometno nesrečo v času policijske ure

Jure Godler

S tovornjakom preizkušal višino podvoza

Jure Godler

V prometni nesreči pri Kostrivnici dva mrtva

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več