18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

V sklopu odprli kar štiri lokalne ceste

Kalobje, 15. 8. 2014 – Za krajane Kalobja je bil petek velik dan. Na območju njihove krajevne skupnosti so se predali namenu kar štirje odseki prenovljene lokalne ceste. Za vsako so pripravili posebno slovesnost. Najprej so trak prerezali na cesti Antlej–Privšek–Kukovič, v dolžini 700 metrov. Krajani so zbrali za to cesto 11.000 evrov, občina 34.500 evrov ter krajevna skupnost 9.000 evrov. “Vesel sem, da je sodelovanje vseh obrodilo tako velik sadež, ki je dokaz velikega medsebojnega sodelovanja,” je povedal predsednik sveta KS Kalobje Zdravko Hribernik.

“S skupnimi močmi se lahko naredi marsikaj, kar smo v tem mandatu že dokazali,” je nagovoril zbrane krajane še župan mag. Marko Diaci. Poudaril je, da ta cesta krajanom veliko več pomeni, saj to cesto koristijo. “To tropartitno delovanje krajevne skupnosti, vaščanov in občine je v teh časih tista formula, ki nam zagotavlja, da lahko moderniziramo tudi odseke, kot je ta, ki je že 29. v tem mandatu,” je dodal župan. Dodal je, da imamo v občini Šentjur 800 km cest, od tega je podobnih tej, ki so jo odprli, še 240 km po celotni občini. S tem modelom financiranja – s sofinanciranjem asfaltne podlage krajevnim skupnostim, ki se prijavljajo na razpise – poskušajo v občini čim bolj modernizirati naše razvejano cestno omrežje.

Slavnostni trak so v začetku “blagoslova iz neba” poleg župana in podžupana ter predsednika KS Hribernika prerezali še Cvetko Privšek, Zdravko Kukovič ter predsednica gradbenega odbora.

Poleg te ceste pa so v KS Kalobje na meji z občino Laško asfaltirali 250 m ceste, Zelč–Polutnik v dolžini 400 m ter Krajni dol–Firant v dolžini 500 m. Skupni projekt je bil 126.000 evrov, od tega so krajani prispevali 40.000 evrov, občina 54.000 evrov, ostalo pa krajevna skupnost. Krajani pa so poleg svojega prispevka opravili ogromno število udarniških ur. (J. G.)

Sorodne novice

Njuna srčnost iz poklica je zanetila iskro ljubezni

Tjaša Ferlež

Kdo je rekel, da jih ne bo?

Jure Godler

Prva seja občinskega sveta v novem mandatu

Jure Godler

Električen skiro je povzročil požar

Tjaša Ferlež

Kandidatura, ki temelji na opravljenem delu

Jure Godler

V Vezovju ustrelil ženo in si sodil sam

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več