28.1 C
Šentjur pri Celju
17/06/2024
sentjur.net

Odprta javna pot Vezovje-Trno

Prvo junijsko soboto so uradno predali uporabi novih 400 m asfaltirane javne poti Vezovje-Trno. Cesta sicer nima velikega krajevnega pomena, vendar je zelo pomembna za krajane, ki živijo tam. Uvodni nagovor dvajseterici obiskovalcev je z neskritim zadovoljstvom opravil kar domačin Janko Guček. Občina Šentjur je ureditvi javne poti primaknila 2.100 EUR, KS Gorica pri Slivnici 4.000 EUR, ostala sredstva pa so zbrali tam živeči krajani. Ni skrivnost, da smo po hišah zbirali po 1000 EUR je nadaljeval Guček.

Župan mag. Marko Diaci je pohvalil veliko prizadevanje domačinov, ki so se prizadevali za ureditev te ceste in dodal da občina vedno rada ob takšenm angažmaju priskoči na pomoč, kjub negotovi finančni situaciji. Cesto, ki povezuje ta KS Kalobje in KS Slivnico so otvorili s tradicionalnim rezanjem slavnostnega traku. Ob tej otvoritvi se je ponovno pokazal rek kjer je volja je tudi pot. (J. G.)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več