3.4 C
Šentjur pri Celju
06/04/2020
sentjur.net

V soboto slavili Dobjani, v nedeljo v Ločani

Slovenske Konjice, 20. oktober 2019 – Poleg vseh aktivnosti, ki so povezane z mesecem oktobrom, so se gasilci v tem času pripravljali tudi na regijsko tekmovanje. To je letos potekalo v Slovenskih Konjicah. V soboto je svoje znanje pokazala gasilska mladina, v nedeljo pa člani gasilskih ekip.

V soboto gasilska mladina

V soboto so se na konjiškem stadionu med sabo pomerili pionirji, pionirke, mladinci in mladinke celjske regije. Pomerili so se v vaji z vedrovko, v štafeti na 400 m z ovirami in v vaji razvrščanja. Tekmovanja so se udeležile ekipe iz Loke pri Žusmu, z Lokarij, Dobja, s Prevorja, iz Slivnice in s Ponikve. Na državnem tekmovanju so že drugič zapovrstjo mladinke PGD Dobje v svoji konkurenci zasedle 1. mesto.

V nedeljo starejši gasilci

Naslednji dan je potekalo regijsko tekmovanje na nivoju celjske regije. Tekmovale so še ekipe članic in članov A, članic in članov B ter ekipe veterank in veteranov. Članice in člani A in B so tekmovali v vaji z motorno brizgalno, gasilsko štafeto ter v vaji razvrščanja. Veterani in veteranke so se pomerili v vaji s hidrantom in v vaji raznoterosti. Iz Gasilske zveze Šentjur so se tekmovanja udeležili PGD Loka pri Žusmu, PGD Lokarje, PGD Ponikva, PGD Dolga gora, PGD Slivnica in PGD Šentjur. Z osvojenim 3. mestom so se uvrstitve na državno tekmovanje razveselili člani A in članice A PGD Loka pri Žusmu.

Mladinke iz Dobja ter člani A in članice A iz Loke nas bodo zastopali na državnem tekmovanju, ki bo naslednje leto potekalo v Celju. Vse ekipe, ki so zastopale Gasilsko zvezo Šentjur v soboto ali v nedeljo,  pa so se kljub vsemu dobro odrezale. Vse so znova pokazale svoje znanje in odlično spretnost. (Tjaša Ferlež, Foto: arhiv društev)

Sorodne novice

Zagorelo v gozdu na Primožu pri Šentjurju

Jure Godler

PGD Dobje: Humanitarnost pokazali s prostovoljnimi deli

Tjaša Ferlež

Damjana Čakš postala predsednica PGD Šentjur

Jure Godler

PGD Planina: V načrtu je nov gasilski dom

Jure Godler

PGD Dramlje: Sprejetost v kraju jim veliko pomeni

Jure Godler

Občina Šentjur bo tudi naprej podpirala naše gasilce

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več