19.7 C
Šentjur pri Celju
24/05/2022
sentjur.net

V soboto slavili Dobjani, v nedeljo v Ločani

Slovenske Konjice, 20. oktober 2019 – Poleg vseh aktivnosti, ki so povezane z mesecem oktobrom, so se gasilci v tem času pripravljali tudi na regijsko tekmovanje. To je letos potekalo v Slovenskih Konjicah. V soboto je svoje znanje pokazala gasilska mladina, v nedeljo pa člani gasilskih ekip.

V soboto gasilska mladina

V soboto so se na konjiškem stadionu med sabo pomerili pionirji, pionirke, mladinci in mladinke celjske regije. Pomerili so se v vaji z vedrovko, v štafeti na 400 m z ovirami in v vaji razvrščanja. Tekmovanja so se udeležile ekipe iz Loke pri Žusmu, z Lokarij, Dobja, s Prevorja, iz Slivnice in s Ponikve. Na državnem tekmovanju so že drugič zapovrstjo mladinke PGD Dobje v svoji konkurenci zasedle 1. mesto.

V nedeljo starejši gasilci

Naslednji dan je potekalo regijsko tekmovanje na nivoju celjske regije. Tekmovale so še ekipe članic in članov A, članic in članov B ter ekipe veterank in veteranov. Članice in člani A in B so tekmovali v vaji z motorno brizgalno, gasilsko štafeto ter v vaji razvrščanja. Veterani in veteranke so se pomerili v vaji s hidrantom in v vaji raznoterosti. Iz Gasilske zveze Šentjur so se tekmovanja udeležili PGD Loka pri Žusmu, PGD Lokarje, PGD Ponikva, PGD Dolga gora, PGD Slivnica in PGD Šentjur. Z osvojenim 3. mestom so se uvrstitve na državno tekmovanje razveselili člani A in članice A PGD Loka pri Žusmu.

Mladinke iz Dobja ter člani A in članice A iz Loke nas bodo zastopali na državnem tekmovanju, ki bo naslednje leto potekalo v Celju. Vse ekipe, ki so zastopale Gasilsko zvezo Šentjur v soboto ali v nedeljo,  pa so se kljub vsemu dobro odrezale. Vse so znova pokazale svoje znanje in odlično spretnost. (Tjaša Ferlež, Foto: arhiv društev)

Sorodne novice

Vedno pripravljeni, da priskočijo na pomoč

Jure Godler

Pred PGD Loka pri Žusmu je jubilejno leto

Tjaša Ferlež

Domači gasilski podmladek pobral vsa prva mesta

Tjaša Ferlež

Za roko jo je zaprosil kar na vrhu Triglava

Tjaša Ferlež

Gasilci na obisku pri Kulturni pip’ci

Tjaša Ferlež

Za nesrečo je bila kriva otroška igra

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več