28.7 C
Šentjur pri Celju
18/07/2024
sentjur.net

V svet je zakorakala nova generacija diplomantov ŠCŠ

Šentjur, 7. 11. 2019 – Predavatelji in vodstvo Šolskega centra Šentjur vsako leto v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur pripravijo slovesno podelitev diplom novim diplomantom. Kot se spodobi, so slovesnost z domoljubno pesmijo Slovenec sem otvorili pevci MoPZ skladateljev Ipavcev Šentjur. Kmetijska šola ima že dolgoletno zgodovino, saj je bila ustanovljena v začetku prejšnjega stoletja, pouk v njej pa se je začel januarja 1910. Da je slovenska šola je našla domovinsko pravico v takratnem pretežno nemškem svetu, je zaslužen Gustav Ipavec. Kot županu mu je uspelo pregovoriti šentjurske kmete, da so odstopili zemljišče, na katerem je zraslo poslopje šole.

Šola je v zadnjem času uvedla številne nove programe, med drugim leta 2002/2003 tudi višjo šolo s študijskim programom kmetijstvo. Kasneje so pridobili kar nekaj višješolskih programov, ki jih izvajajo kot redni in izredni študij. Letošnji diplomanti so bili že diplomanti 14. generacije, ki so zaključili študij. Do konca leta 2018/2019 je diplomiralo že 578 študentov. Na svečani prireditvi se jim je pridružilo še 29 novih diplomantov.

Znanje

Diplomante in ostale je pozdravil tudi direktor Šolskega centra Šentjur mag. Branko Šket. “Znanja si ne moremo kupiti. Kvaliteto znanja, ki ste ga prejeli na naši šoli, boste uporabili vi, z vašo sposobnostjo kritičnega razmišljanja, z vašo inovatinostjo in kreativnostjo pri delu. Pri tem ni odločilnega pomena samo diploma, ki jo boste danes prejeli, temvek veličina vaših misli, sposobnost sprejemanja novih idej in vaša pripravljenost za delo, učenje in znova učenje. Znanje je investicija, ki se večkratno poplača,” je povedal direktor. Zbrane je pozdravila tudi podžupanja občine Šentjur Silva Koželj.

Za kulturno popestritev pred začetkom podeljevanja diplom so zaplesali tudi člani Mladinske folklorne skupine Lintvar. Med podeljenimi diplomami pa so izpostavili tudi Grega Birsa. Za svojo diplomo je prejel tudi pisno priznanje Občine Šentjur, ki mu ga je podelila podžupanja. Njegova povprečna ocena je bila 9,73, kar je najvišje povprečje izmed ocen diplomantov. Tema njegove raziskovalne naloge je bila “Priprava na pridobitev certifikata IPS v podjetju Avona d.o.o.” Po spominskem fotografiranju so se diplomanti podali nazaj v Šolski center Šentjur, kjer so jim pripravili pogostitev. (Jure Godler)

Sorodne novice

Ima uporaba drona v kmetijstvu prihodnost?

Jure Godler

Jubilanti ŠCŠ, ki so šolanje končali pred 50 leti

Tjaša Ferlež

Šentjurčani najboljši v veterinarskem znanju

Jure Godler

Novi diplomanti ŠCŠ stopili na poslovno pot

Jure Godler

Aktivne počitnice na Šolskem centru Šentjur

Jure Godler

Zlati in diamantna maturantka na Šolskem centru Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več