17.9 C
Šentjur pri Celju
13/06/2021
sentjur.net

V svet je zakorakalo 42 novih šentjurskih diplomantov

Šentjur, 21. 10. 2016 – Kot se spodobi za slavnostno podelitev diplom diplomantom Šolskega centra Šentjur, je v Ipavčevem kulturnem domu Šenjtur zadonela Ipavčeva Slovenec sem. Da se bodo bodoči naravovarstveniki, inženirji živilstva in prehrane, inženirji kmetijstva in krajine ter organizatorji poslovanja v gostinstvu in turizmu vse življenje spominjali, od kod izvirajo, četudi jih bo življenjska pot vodila v svet. Zapeli so jo pevci MoPZ skladateljev Ipavcev. Šolski center Šentjur je z višjo strokovno šolo začel pred 14 leti, v študijskem letu 2002/2003 s programom kmetijstvo. Skupaj z letošnjimi 42 diplomanti pa je na šoli diplomiralo 461 študentov. Diplomante in njihove sorodnike je nagovoril ravnatelj Višje strokovne šole ŠCŠ mag. Branko Šket. “Diploma je plod dolgotrajnih in študijskih prizadevanj, s katerim vstopate v starodaven hram učenosti,” je povedal ravnatelj. Dodal je, da diplomati ŠCŠ slovijo kot strokoven in kvaliteten kader, ki ga odlikuje odnos do dela in splošna izobraženost. “Z diplomsko nalogo se pot strokovnjaka ne konča, ampak se v resnici šele začenja, dosegli ste vrh, vendar še zdaleč ni konec poti,” jih je upogumil govornik.

V imenu Občine Šentjur je diplomante pozdravila tudi vodja oddelka za družbene dejavnosti Judita Methans Šarlah. “Želimo vam, da znanje, ki ste ga pridobili v ŠCŠ, s pridom izkoristite v življenju, ter da tisti diplomati, ki izhajate iz naše občine, tudi ostanete tukaj, saj je naša občina mladim prijazna občina. Ta certifikat pa je Občina Šentjur dobila že leta 2013,” je dodala Methansova. Naslednji je govorni pult zasedel direktor Kmetijske šole Alt-Grottenhof Erich Kerngast, ki se je sicer zelo potrudil in zbrane nagovoril v slovenskem jeziku. Po pozdravnih govorih so za kulturni intermezzo poskrbeli s prijetnimi melodijami, Leon Firšt na klavirju, zapela pa sta Karin Šket in Boštjan Korošec.  V programu Upravljanje podeželja in krajine je diplomiralo 7 študentov in si s tem pridobilo naziv Inženir/Inženirka kmetijstva in krajine. V programu Živilstvo in prehrana je diplomiralo 15 študentov, ki imajo zdaj naziv Inženir/Inženirka živilstva in prehrane. V programu Gostinstvo in turizem so diplomirali 3 študenti, zdaj z nazivom Organizator/ka poslovanja v gostinstvu in turizmu. V programu Naravovarstvo je diplomiralo 17 študentov in si s tem pridobilo izobrazbo Inženir/Inženirka Naravovarstva.

Na predlog ŠCŠ pa je Judita Methans Šarlah v imenu Občine Šentjur podelila priznanje Tadeju Zupancu. Zupanc je ves čas svojega izobraževanja na Višji strokovni šoli Šolskega centra Šentjur sodeloval z veseljem in marljivo v študijskih in obštudijskih dejavnostih. Vedno je priskočil na pomoč drugim študentom pri iskanju literature, pripravi na izpite in jih obveščal o novostih ter sodeloval pri ostalih aktivnostih šole. Raziskavo za svojo diplomsko nalogo z naslovom Priložnosti tropskega ekoturizma je opravljal v tujini na Šrilanki. Za svoj trud je prejel pisno priznanje s knjižno nagrado. Po podelitvi diplom in skupinskem fotografiranju so se zbrani podali na ŠCŠ, kjer jih je že čakala pogostitev. (Jure Godler)

Sorodne novice

V svet je zakorakala nova generacija diplomantov ŠCŠ

Jure Godler

Umrl je dolgoletni učitelj na kmetijski šoli

Jure Godler

Prejeli smo: Zmagali na kvizu Mladi in kmetijstvo

Jure Godler

Srečali so se po 40-tih letih

Majda Rezec

Prejeli smo: Dijaki ŠCŠ obiskali sejem v Bologni

Jure Godler

Diplomirala 13. generacija študentov

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več